За оперативною інформацією обласного лабораторного центру МОЗ України, станом на 16:00, 28 березня, у Вінницькій області лабораторно підтверджено 23 випадки захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19.

Пацієнти з лабораторно підтвердженими випадками та з підозрою на COVID-19 перебувають на стаціонарному лікуванні в боксованих палатах під постійним медичним спостереженням. На даний час стан пацієнтів стабільний. Наразі визначені контактні особи, які самоізольовані та знаходяться під медико-санітарним наглядом.

Варто зазначити, що загалом в лікарнях області розгорнуто 524 інфекційних ліжок. За потреби, кількість ліжок для лікування хворих на коронавірусну хворобу або з підозрою на неї, збільшать шляхом перепрофілювання інших ліжок або цілих медичних закладів, згідно плану.

В інфекційних відділеннях області в боксованих палатах створені палати інтенсивної терапії, які забезпечені необхідним обладнанням.

Інфекційні відділення лікарень забезпечені та постійно поповнюють запаси необхідних медикаментів, дезінфекційних та антисептичних засобів, засобів індивідуального захисту для медичних працівників, та інших матеріальних ресурсів. Моніторинг їх забезпеченості проводиться щотижнево.