Про додаткові обмеження щодо руху транспорту в рамках карантинного режиму розповів голова облдержадміністрації Владислав Скальський.

«28 березня з 20:00 був обмежений в’їзд у м.Вінницю. Наразі працюють три напрямки, а саме: Немирівське шосе, в’їзд з напрямку Житомира та в’їзд по Хмельницькому шосе. Також в області були введені чотири карантинні пости на основних трасах М – 12 та М – 21. Вони знаходяться у Могилів-Подільському районі, в с.Краснопілка Гайсинського району, у с. Махнівка Козятинського району та в Літинському районі», - повідомив очільник області.  

На карантинних постах несуть службу поліцейські, медики, представники ДСНС та Нацгвардії. Ними проводяться відповідні заходи, запроваджені з метою недопущення поширення вірусу COVID-19 на території області.

Голова ОДА зазначив: «Прохання з порозумінням поставитись до тимчасових незручностей, пов’язаних з карантинними заходами, обмежити своє пересування та не виходити з дому без нагальної потреби».

Стосовно роботи громадського транспорту, який курсує в обласному центрі, то, з 29 березня у Вінниці призупинено перевезення громадян у громадському транспорті, за винятком працівників підприємств, установ та організацій, які відносяться до критичної інфраструктури.

«Користуватись громадським транспортом вони зможуть лише за умови дотримання протиепідемічних норм (в масках і рукавичках), пред’явивши водію документ державного зразка, який посвідчує особу та спеціальну довідку з місця роботи, завірену в комунальному підприємстві «Вінницька транспортна компанія», - зазначив Владислав Скальський.

З 29 березня громадський транспорт Вінниці буде перевозити персонал:

- закладів охорони здоров’я та аптечних мереж;

- виробничих підприємств, заводів, ринків, великих супермаркетів та торгових мереж, які здійснюють забезпечення населення продуктами харчування;

- підприємств електро-, газо-, тепло-, водозабезпечення, управляючих компаній житлових будинків та комунальних підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста;   

- підприємств зв’язку;

- підприємств та об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл;

- установ, які надають фінансові та банківські послуги;

- установ урядування, які надають найважливіші державні послуги;

- підприємств транспортного забезпечення;

- персонал, який працює у сфері оборони, правопорядку та цивільного захисту населення;

Також Вінницька міська рада розробила неперсоніфіковані картки з правом безкоштовного проїзду медичному персоналу  та епідеміологам.

Відповідно до  Постанови КМУ №239 від 25 березня 2020 р.,  кількість пасажирів не повинна перевищувати половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу. Така норма поширюється і на маршрутні таксі.

Наразі усі підприємства, установи та організації, які відносяться до критичної інфраструктури, завершують підготовку спеціальних документів для своїх працівників, за наявності яких персонал зможе доїжджати до місця роботи і додому у громадському транспорті міста.

Станом на ранок 29 березня опрацьовано документів понад 25 тис. працівників  підприємств, установ та організацій, які відносяться до критичної інфраструктури. Робота у зазначеному напрямку триває.