Про це сьогодні повідомив голова облдержадміністрації Владислав Скальський.

«Станом на ранок 8 квітня у Вінницькій області лабораторно підтверджено 89 випадків коронавірусної хвороби, в тому числі у 7 дітей та 31 медичного працівника. З них на стаціонарному лікуванні перебувають 44 пацієнта, на амбулаторному – 45. Стан цих осіб задовільний. Крім цього, на стаціонарному лікуванні також знаходяться 28 осіб з підозрою на COVID-19», - зауважив Владислав Скальський.

Голова облдержадміністрації також поінформував про роботу мобільних медичних бригад, кількість яких в області становить 68.

«Станом на 8 квітня такими бригадами було здійснено 77 виїздів, відібрано 93 зразки біологічного матеріалу для тестування». - повідомив голова ОДА.

Загалом, з початку епідемії мобільні бригади здійснили 233 виїзди та відібрали 351 зразок біоматеріалів.

Очільник області також розповів про перебування в обсервації осіб, які повернулися з-за кордону. Так, відповідно до оперативних даних, троє громадян перебуває на обсервації. На самоізоляції вдома знаходиться 1750 осіб.

995 громадян з ознаками ГРВІ зараз під наглядом сімейних лікарів.

На амбулаторному лікуванні перебуває 36 осіб з пневмонією,  з них троє дітей. У результаті було проведено 14 швидких тестів (38%), а також 9 тестів (25%) на полімеразну ланцюгову реакцію.

Протягом останньої доби в області виявлено 29 осіб з пневмонією – 24 дорослих та 5 дітей. На госпіталізацію направлено двоє дітей та шестеро дорослих.

Крім цього, за добу по лінії швидкої медичної допомоги за номером «103» надійшло 1499 звернень, здійснено виїзд 521 бригади. Одинадцятьом особам поставлено підозру на коронавірусну інфекцію, а вісім осіб було госпіталізовано.