З огляду на велику кількість запитань і коментарів, які нині мають місце в суспільстві, голова ОДА Владислав Скальський в ході щоденного онлайн-брифінгу озвучив власні позиції як очільника регіону.

Найперше, з чого розпочав керівник області, стосувалось значної кількості виявлених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію: «Велика загальна кількість виявлених випадків це не повинно оцінюватись добре чи погано. З точки зору епідеміології – це дуже добре! Адже з загальної кількості усіх виявлених інфікованих більше половини виявлено під час активного епідрозслідування. Виявлені і ізольовані інфіковані – це розірвані ланцюжки зараження. І це головне у боротьбі з пандемією. На даний момент в області вже проведено 2 тис 787 досліджень методом ПЛР. І це один з найбільших показників в Україні», - наголосив Владислав Скальський.

Крім того, голова ОДА повідомив, що станом на 13 квітня на апараті ШВЛ жодного важкого пацієнта в області немає, декілька отримують СРАР терапію, решта – в задовільному стані дихають самостійно. Важливим є і те, що летальних випадків станом на сьогодні від коронавірусу в області не зареєстровано.

«Такі результати, а також практичне застосування протоколу лікування, що був створений саме у Вінниці, дають надію на контрольований перебіг коронавірусної інфекції у Вінницькій області. Головне – контролювати ситуацію», - резюмував Владислав Скальський.