Сьогодні Жмеринську центральну району лікарню, яка входить до переліку  медичних закладів  Вінниччини  першої хвилі надання допомоги хворим на COVID-19, відвідали народний депутат України Ірина Борзова та заступниця голови облдержадміністрації Наталя Заболотна.

Наталя Заболотна  передала  для персоналу лікарні  державну допомогу, організовану Офісом Президента України: захисні комбінезони, маски-респіратори та бахіли для медиків.  

«Ця поставка є вже четвертою централізованою поставкою засобів індивідуального захисту для медичного персоналу, яка здійснюється, зокрема, і на Вінницьку область,  за ініціативи Офісу Президента,-  коментує заступниця голови ОДА. - За дорученням головного санітарного лікаря України, цей гуманітарний вантаж  розподіляється серед лікарень першої хвилі надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію. Жмеринська центральна района лікарня якраз входить до таких медичних закладів».

Наталя Заболотна зазначила: «Всього за цим розподілом допомоги, організованої державою, Вінниччина отримує 2,5 тисячі захисних комбінезонів,8 тисяч респіраторів – медичних масок  №95 та 205 пар бахіл. І додатково 100 комплектів одноразових комбінезонів з бахілами будуть передані Обласній дитячій інфекційній лікарні».

Посадовиця наголосила, що подібну державну допомогу отримали усі області, відповідно до потреб закладів охорони здоров’я. За її словами, такий моніторинг потреб та розподіл на регіони наразі здійснює МОЗ.

Наталя Заболотна разом із народним депутатом України Іриною Борзовою, яка булла присутня на зустрічі, поцікавились потребами закладу, поспілкувались із  головним лікарем  Жмеринської ЦРЛ Ростиславом Боровським  та  персоналом  лікарні.

Говорячи про візит до Жмеринської ЦРЛ, Ірина Борзова зазначила: «Сьогодні я присутня при передачі чергової партії допомоги від держави (респіратори та захисні комбінезони), поставки якої координує Офіс Президента. Моя головна мета - пересвідчитись, що медсестри, лікарі та молодший медперсонал отримують засоби індивідуального захисту, які передає держава та благодійники. За словами головного лікаря, заклад на перший час має запас засобів індивідуального захисту для медперсоналу. Але їм ще потрібні одноразові халати, респіратори, захисні щитки та експрес-тести».

Народний депутат також запевнила, що завтра до Жмеринської ЦРЛ з державної допомоги надійде ще 700 респіраторів (типу FFP 2), костюми біозахисту та експрес-тести. «Наша головна мета, щоб медики були захищені. Адже їх робота  це життя людей» - наголосила Ірина Борзова.

У свою чергу, головний лікар назвав допомогу від Офісу Президента дуже своєчасною і потрібною, підкресливши, що медичні працівники є сьогодні ключовими фігурами у боротьбі з ковід-інфекцією, - будь то лікарі, середній чи молодший медичний персонал: усі вони мають бути захищені, адже забезпечують функціонування медичного закладу. Керівник ЦРЛ також повідомив, що на даний час у медичному закладі немає підтверджених випадків захворювання медиків на COVID-19.