28 квітня медичні працівники Вінницької міської клінічної лікарні №1 отримали допомогу, організовану Офісом Президента України, у вигляді засобів індивідуального захисту.

Нагадаємо, вчора частину централізованої поставки було направлено до Калинівської ЦРЛ, а також до Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Сьогодні Вінницьку міську клінічну лікарню №1 відвідав голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський та особисто передав засоби індивідуального захисту медзакладу.

«З самого початку Офіс Президента України координує централізовані поставки, які за допомогою літаків потрапляють в країну та наповнюють як аптечну мережу, так і склади із засобами індивідуального захисту наших лікувальних закладів. Це вже четвертий розподіл централізованої допомоги, в рамках якого Вінницька область отримала 1350 захисних костюмів, 100 костюмів біологічного захисту і 1 тис. захисних масок М – 95, які були розподілені між нашими закладами госпітальної бази, у яких лікуються хворі на COVID – 19. Засоби індивідуального захисту також були доставлені до Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», - зазначив очільник області.

Загалом, на Вінниччині проводиться щоденний моніторинг наявності засобів індивідуального захисту у лікувальних закладах регіону.

Про забезпечення Вінницької міської клінічної лікарні №1 та про поточну потребу в засобах індивідуального захисту розповів директор медичного закладу Костянтин Ліваковський: «Враховуючи те, що Вінницьку міську клінічну лікарню №1 визначено як опорний медзаклад для лікування хворих на COVID – 19, то, звичайно, завжди є потреба у засобах індивідуального захисту. На сьогодні їх достатньо, але ці матеріали досить швидко використовуються, так як ми постійно працюємо з хворими на коронавірусну інфекцію. Саме тому є потреба у щоденному поповненні кількості засобів індивідуального захисту. Така допомога для нас є актуальною та вкрай необхідною».

За словами Костянтина Ліваковського, залежно від кількості хворих та тих відділень, у яких вони перебувають, медпрацівники лікувального закладу використовують близько 50 захисних костюмів на день.