Патрульні поліцейські 30 квітня відвідали Вінницьку обласну станцію переливання крові, щоб стати донорами для тих, хто цього потребує. Про це йдеться на офіційній фейсбук -сторінці  Патрульної поліції області.

 «Ми чудово усвідомлюємо, наскільки важливо, аби в лікарнях були достатні запаси крові для порятунку людей, особливо зараз, в умовах карантину, коли донорів значно менше, ніж зазвичай» -  інформують  у Патрульній  поліції .

Медики на станції дотримуються абсолютно всіх правил карантину, перед початком процедури вимірюють температуру кожному, хто здає кров, а також проводять дезінфекцію.

12 поліцейських в загальній кількості поповнили банк крові приблизно на 6 л. «Робимо це далеко не вперше і точно не востаннє, бо розуміємо, що, ставши донором крові, можна врятувати життя 3-м людям»,- зазначено в інформації.

 Нагадуємо: попри карантин, Вінницький обласний центр служби крові працює у штатному режимі та просить вінничан стати донорами. Приміщення центру постійно дезінфікують, тож служба запрошує здати кров тих містян, які живуть поряд або можуть самостійно доїхати.

Для здачі крові потрібно:

– досягти повноліття й важити більше 50 кілограмів;

– не вживати алкоголь за 48 годин до здачі крові;

– не приймати лікарські засоби за 72 години до здачі крові;

– не палити протягом двох годин до процедури та протягом двох-трьох годин після;

– не вживати молочні продукти та жирну їжу за добу до здачі крові;

– мати при собі посвідчення особи;

– легко поснідати та випити півлітра води або чаю.

Центр працює щодня з 8-ої ранку до 14:30. Здати кров можна за адресою: вул. Пирогова, 48.