Сьогодні, 13 травня, перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Сергій Здітовецький зустрівся з перевізниками області, які вийшли на акцію протесту з вимогою дозволити міські, приміські та міжміські перевезення. На акцію протесту в с.Писарівка, що знаходиться на ділянці міжнародної траси, зібралися близько 100 осіб. Вимоги від присутніх озвучив Сергій Кривешко, перевізник та депутат Вінницької обласної ради. Основна вимога – чітке визначення дати початку роботи перевізних підприємств. Наразі підприємці просять відновити роботу хоча б 50% автотранспорту.

«Обласна державна адміністрація розробила ряд пропозицій, які будуть направлені на КМУ для подальшого реагування. Серед них – пропозиція, що стосується безпосередньо перевезень», - озвучив позицію обласної влади Сергій Здітовецький.

«Тобто,  дозволити міське, міжміське та приміське внутрішнє обласне перевезення за умови чіткого дотримання протиепідеміологічних та санітарних норм, обмеження кількості пасажирів (лише сидячі місця), масковий режим, здійснення дезінфікуючих заходів в автотранспорті та щоденний температурний скринінг персоналу у місцях скупчення пасажирів: зупинки, автовокзали» - підкреслив перший заступник голови ОДА.

Сьогодні надважливо відновлювати економіку та роботу інфраструктури поступово, в тому числі, і транспортні перевезення. Перевезення має бути організоване поетапно: спочатку міське та приміське. А вже після проаналізованого детально першого етапу та усунення можливих недоліків запускати наступні рівні транспортного сполучення.

Також Сергій Здітовецький нагадав присутнім про невтішну статистику на захворювання вінничан на коронавірус, зазначивши: «Протягом минулої доби в області було досліджено 415 зразків, результат – плюс 48 хворих». Таким чином, головне сьогодні – це жорстке дотримання всіх протиепідемічних заходів. «Для визначення правил перебування людей в громадських місцях, які вже відкриті, чи будуть відкриватися відповідно до постанов Кабміну поставлено завдання  головному санітарному лікарю України розробити чіткі вимоги до карантинних заходів в умовах його послаблення. В тому числі,прописати  чіткий алгоритм дій при перевезенні». -  відзначив Сергій Здітовецький.

 Зі свого боку, Сергій Кривешко запевнив, що перевізники не перекриватимуть дороги, але вимагають у короткі терміни відновити пасажирські перевезення та пересадити людей з переповненого легкового автотранспорту в автобуси. Представники галузі пасажирських перевезень передали Сергію Здітовецькому підписане звернення, в якому йдеться про нагальну необхідність прийняття відповідних рішень на рівні КМУ для якнайшвидшого відновлення перевезень пасажирів автотранспортом на міському, приміському, міжміському та внутрішньо обласному сполученні.

«Наразі облдержадміністрацію також розробляється алгоритм дій, для того, аби сприяти вінничанам в пересуванні між населеними пунктами, при цьому не порушуючи протиепідеміологічних вимог та  при умові не наражати себе та оточуючих на небезпеку захворіти коронавірусною інфекцією», - резюмував Сергій Здітовецький.