З 25 травня Державна міграційна служба України послаблює обмеження, встановлені у зв’язку із запровадженням в Україні карантину.

Зокрема:
☑ переважна більшість територіальних підрозділів ДМС працюватимуть за звичайним графіком роботи;

☑ знято обмеження щодо порядку надання адміністративних послуг – громадяни України, іноземці та особи без громадянства зможуть отримати будь-яку послугу, що надається ДМС (окрім підрозділів у зазначених регіонах);

☑відновлюється робота сервісу «Електронна черга» (окрім підрозділів у зазначених регіонах).

Водночас фахівці Міграційної служби звертаються із проханням до громадян: під час відвідування підрозділів дотримуватись рекомендацій Міністерства охорони здоров'я України щодо зменшення впливу та передачі вірусної інфекції:

  •  користуватися захисною маскою, рукавичками та дезінфікуючими засобами;
  •  не створювати скупчення людей у підрозділі та дотримуватись безпечної відстані між людьми (з розрахунку не більше однієї людини на 10 кв. метрів)
  •  уникати контакту з усіма, хто має ознаки ГРВІ.

Якщо ж ви маєте симптоми ГРВІ (підвищена температура тіла, кашель, утруднене дихання тощо), нещодавно контактували з хворими на COVID-19 або перебували у країнах, в яких виявлено випадки зараження населення коронавірусом, обов'язково залишіться вдома та подбайте про своє здоров'я!

Вся актуальна інформація щодо діяльності ДМС під час карантину - на офіційному веб-сайті за лінком: https://dmsu.gov.ua/news/dms.html