Цю партію, яку доставили до України ЮНІСЕФ та ВООЗ, використають для вакцинації пріоритетних груп, людей віком 65+ та тих, хто має отримати другу дозу вакцини AstraZeneca відповідно до визначеного інтервалу між першим та другим щепленням.

«Україна взяла на себе амбітні цілі по охопленню щепленнями від COVID-19 більшості дорослого населення до кінця року. Це величезний виклик, і для досягнення мети ми розраховуємо на паралельний запуск різних платформ, використання різних вакцин та всіх можливих шляхів постачання. Раді отримати чергову поставку вакцини від глобальної ініціативи COVAX. Важливо, що в умовах жорсткої конкуренції і боротьби за доступ до вакцин у світі COVAX на практиці підтверджує виконання завдань, для яких і створювалось це глобальне партнерство - забезпечити справедливі можливості для всіх. Україна, виконавши свої зобов'язання перед глобальним механізмом, отримує першу поставку, яка негайно буде передана тим категоріям, для яких вона призначається», - зазначив Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України.

«Великою перевагою отримання вакцин через механізм COVAX, є те, що всі вакцини є безкоштовними. Друга партія вакцини через COVAX прибула в дуже символічний час - напередодні Всесвітнього тижня імунізації, який має на меті нагадати про важливість щеплення для захисту дітей та дорослих», - підкреслює Лотта Сильвандер, Голова ЮНІСЕФ в Україні.

Поки світ бореться з COVID-19, вакцини лишаються найбільшою надією, щоб зупинити пандемію. Міжнародні партнери продовжать підтримувати Уряд України у відповіді на пандемію COVID-19 та проведенні кампанії з вакцинації. Дякуємо UNICEF Ukraine, World Health Organization, USAID Ukraine - USAID Україна, European Union in Ukraine, World Bank Ukraine, Embassy of Canada in Ukraine, U.S. Embassy Kyiv Ukraine, British Embassy Kyiv.

COVAX має на меті забезпечити рівний доступ всіх країн до вакцин проти COVID-19. Усі вакцини у межах цієї ініціативи Україна отримує безоплатно. Загалом до кінця року COVAX має надати вакцини для щеплення 8 млн українців.