Держава буде боротися дуже жорстко з підробленими сертифікатами про щеплення.   Такий стан речей ставить під загрозу не тільки тих людей, які отримали підробку, але і державу в цілому. Щоб українські документи і зокрема сертифікати про щеплення визнавали у світі, потрібно, щоб вони були справжніми.

Громадяни не  мають  права поставити під загрозу довіру до України як до держави через те, що хтось десь намагається обманути з сертифікатом про щеплення.

Наразі в Україні працюють над посиленням відповідальності за фальсифікацію медичних документів, зокрема, свідоцтв та сертифікатів про вакцинацію. Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що Кабінет Міністрів розглядає законопроєкт про зміни до Кримінального кодексу, згідно з якими підробка «ковідних» сертифікатів буде виведена в окрему статтю.

Кожен лікар, який робить таку підробку, має розуміти, що це кримінальна відповідальність за підробку документів. Це все одно буде встановлено – або на кордоні, коли людина пред'явить підроблений сертифікат, або під час іншої перевірки, або оперативним шляхом.

Кожна людина, яка купує підробку, також має розуміти наслідки своїх дій – це про загрозу сприйняття нашої держави в Європі.