ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 2 грудня 2008 року № 493
Зареєстровано в головному управлінні юстиції у Вінницькій області 5 грудня 2008 року № 85/832
Про встановлення
граничних торговельних
надбавок (націнок) на
продукцію громадського
харчування
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 “Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)” (із змінами та доповненнями), спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України і Міністерства освіти і науки України від 1 червня 2005 року № 242/239 “Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 червня 2005 року за № 661/10941 та з метою забезпечення належного виконання державної політики ціноутворення і дотримання належного рівня соціального захисту споживачів продукції громадського харчування в закладах освіти:
1. Встановити та затвердити граничні торговельні надбавки (націнки) на купівельну продукцію, яка реалізується в установах громадського харчування загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів (додаються) для всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності, підпорядкованості і методів організації праці виробництва.
2. Суб’єктам господарювання:
2.1. Формувати самостійно ціну продажу на продукцію, що реалізується, виходячи з оптово-відпускних цін виробника (оптового постачальника) на купівельну продукцію, з урахуванням граничних торговельних надбавок (націнок), встановлених цим розпорядженням.
2.2. Вести необхідну облікову документацію, що підтверджує правильність формування кінцевої ціни продукції.
3. Управлінню освіти і науки облдержадміністрації (Івасюк І.Д.) спільно з районними та міськими управліннями (відділами) освіти і науки області до 1 лютого 2009 року розробити заходи по організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, направлені на обслуговування переважної кількості учнів середніх та старших класів гарячим харчуванням, з метою більш повного забезпечення потреб школярів у раціональному харчуванні та підвищення ефективності роботи закладів харчування.
4. Юридичному відділу апарату облдержадміністрації (Глімбоцька З.Г.) подати це розпорядження на державну реєстрацію до Головного управління юстиції у Вінницькій області.
5. Розпорядження набирає чинності з моменту опублікування його в місцевих засобах масової інформації.
6. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Коровія В.В.
Голова обласної державної
адміністрації О. ДОМБРОВСЬКИЙ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження голови
облдержадміністрації
від 2 грудня 2008 року № 493
Зареєстровано в головному управлінні юстиції у Вінницькій області 5 грудня 2008 року № 85/832
Граничні торговельні надбавки (націнки)
на купівельну продукцію, яка реалізується в установах громадського харчування загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів
№
з/п | Найменування сировини, товарів | Розмір націнок
(%) |
1. | Хліб і хлібобулочні вироби, крім власного виробництва | 15 |
2. | Кондитерські вироби, придбані на стороні для подальшого продажу без додаткової обробки | 35 |
3. | Соки, фруктові і мінеральні води, плодово-ягідні напої, крім власного виробництва | 30 |
4. | Фрукти, ягоди, баштанні культури, горіхи, цитрусові та субтропічні плоди у натуральному вигляді (без подальшої кулінарної обробки) | 30 |
___________________________________