В Крижопільському районі продовжується обговорення проекту плану регіонального розвитку району на 2019-2021 роки. 11 грудня у такому заході взяли участь керівники культурно-освітніх закладів – будинків культури, сільських клубів, бібліотек.

Керівник відділу культури і туризму райдержадміністрації Оксана Кройтор представила учасникам розширених зборів перелік об’єктів та проектів соціально-економічної сфери та інфраструктури саме культосвітньої галузі, що плануються до будівництва, капітального ремонту чи модернізації на період 2019-2021 років.

Це, зокрема, капітальний ремонт внутрішніх приміщень кінотеатру для облаштування кінозали та краєзнавчого музею в райцентрі, реконструкція приміщень та садиби музею Миколи Трублаїні в с. Вільшанка, реконструкція покрівлі будинку культури в с. Голубече та ін.

У розширеній нараді взяв участь перший заступник голови райдержадміністрації Валентин Пастушенко, а також начальник відділу економічного аналізу, прогнозування та інвестиційної політики управління регіонального розвитку райдержадміністрації Олена Шалогон та головний спеціаліст цього відділу Катерина Килімник.

«Розробляючи проект плану регіонального розвитку району на 2019-2021 роки, ми, насамперед, брали до уваги найважливіше: дороги, заходи з енергоефективності, збереження пам’ятних місць Крижопільщини, як, наприклад, музею і садиби Миколи Трублаїні у Вільшанці. А ще – з реальних можливостей, бо все заплановане має бути виконане», - сказав у своєму виступі під час обговорення Валентин Пастушенко.