Громадські обговорення спільного майбутнього територіальних громад нині активно тривають у Вінницькому районі. Днями, 10-11 грудня, голова Вінницької районної державної адміністрації Михайло Демченко взяв участь у громадських обговореннях Перспективного плану розвитку Жабелівської та Оленівської територіальних громад на 2019 -2021 роки.

До дискусії долучились: заступник голови райдержадміністрації Олег Бегус, голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько, депутат районної ради Євген Вайн, сільські голови, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації та установ району.

Звертаючись до мешканців сіл голова райдержадміністрації Михайло Демченко зазначив: «Одна з найефективніших реформ нашої держави є реформа децентралізації влади. Завдяки Президентові України, Уряду та Верховній Раді реформа децентралізації влади, яка сьогодні впроваджується в країні, дає багато позитивних змін на місцях. Однією з переваг децентралізації та  об’єднання територіальних громад є покращення якості життя людей та наближення послуг до них. Сьогодні процес децентралізації знаходиться на завершальному етапі. Поступово ми рухаємось вперед і бачимо яскраві приклади успішних громад, які об’єдналися та покращують соціально-економічний розвиток громади. Сьогодні нам потрібно обговорити перспективи розвитку вашого села, визначити першочергові об’єкти, які зможуть бути реалізовані у вашій громаді в 2019-2021 роках для подальшого включення їх до Перспективного плану розвитку Вінницького району, який включатиме зміни в розвитку інфраструктури, в галузях освіти, медицини, культури, спорту тощо».

Голови сільських рад обговорили соціально-значущі проекти, які були реалізовані протягом 2015-2018 років. Врешті, громадами були запропоновані першочергові об’єкти для включення їх до Перспективного плану розвитку Вінницького району на 2019-2021 роки.

Голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько розповів про переваги об’єднання територіальних громад, адже їхня ОТГ вже два роки докорінно змінює життя жителів громади. Зокрема, за цей період заасфальтовано близько 20 км доріг зі 100 км. Покращується соціальна інфраструктура: лікарні, школи, садочки, будинки культури.

Також два роки поспіль здійснюються безкоштовна страховка дітей віком від 0 до 18 років. Виділяються кошти на безкоштовне перевезення малозахищених верств населення та на безкоштовні медикаменти для пільгових категорій.