12 грудня 2018 року під час  спільного засідання комісій сільської ради с.Велика Киріївка відбулось публічне обговорення Плану перспективного розвитку громади на 2019-2021 роки, що нині впроваджується в усіх територіальних громадах в рамках реформи децентралізації.

Сільський голова Сергій Козійчук поінформував присутніх про реалізовані проекти розвитку територіальної громади протягом 2017-2018 років: здійснено будівництво артезіанської свердловини та підвідних водогонів для водопостачання загальноосвітньої школи I—III ступенів та дошкільного навчального закладу “Світанок»; придбано фільтри для очищення води для ЗОШ І-ІІІ ст.; впроваджено енергозберігаючі технології та проведено ремонтні роботи в дошкільному навчальному закладі - відремонтовано місцевий дитсадок.

Що ж стосується 2019 року, то, відповідно до Перспективного плану розвитку Великокиріївської  територіальної громади заплановано капітальний ремонт будинку культури, реконструкція та будівництво вуличного освітлення вулиць Шевченка, Зарічна, Набережна, капітальний ремонт харчоблоку Великокиріївської загальноосвітньої школи.

Депутати сільської ради, члени виконавчого комітету обговорили пріоритетні завдання розвитку територіальної громади та за результатами обговорення  прийняли  рішення  щодо  схвалення   даного плану  перспективного розвитку громади.

Така ж дискусія відбулась 12 грудня і під час засідання виконавчого комітету Михайлівської сільської ради. Як поінформував сільський голова Анатолій Палагній Михайлівська територіальна громада в 2017-2018 роках брала участь в обласному конкурсі розвитку територіальних громад, і, як переможцю конкурсу громаді вдалося здійснити роботи з заміни вікон та дверей у будинку культури  с. Михайлівка, та встановити на території села сміттєві баки.

Сільський голова села Устя Володимир Фіщук, де також відбулись громадські слухання й засідання виконкому поінформував присутніх про роботу територіальної громади у 2018 році, виконання сільського бюджету за 2018 рік, виконання програми соціально-економічного розвитку територіальної громади у 2018 році та ключові завдання на 2019 рік.

Як зазначив сільський голова протягом 2018 року в громаді було реалізовано проект–переможець районного конкурсу «Створення комфортного енергоефективного простору – крок до збереження здоров’я дітей».

До районного плану перспективного розвитку по Устянській територіальній громаді на 2019-2021 роки включено капітальний ремонт (заміна віконних та дверних блоків на металопластикові), капітальний ремонт харчоблоку Устянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст, реконструкцію сільського стадіону, планується у 2019 році завершення розробки проекту, проведення ремонту адмінбудинку (облаштування роздягалень та судівської), ремонтні роботи глядацьких трибун (устелення асфальту, ремонт стільчиків), ремонт внутрішньої частини Устянського сільського будинку культури.

На сьогодні, на виконання доручення Президента в Бершадському районі сформовано проект перспективного плану розвитку району на 2019-2021роки до якого ввійшло понад 80  об’єктів. Планується здійснення робіт з будівництва, капітального ремонту, модернізації закладів освіти, культури, охорони здоров'я, об'єктів житлово-комунального господарства.

Районна влада систематично підтримує активні територіальні громади, які готують проекти, беруть участь у конкурсах та докладають максимум зусиль для покращення якості життя мешканців громади.

Звертаючись до   присутніх на останній сесії районної ради голова райдержадміністрації Іван Стефанцов зазначив, що перспективний план розвитку територіальної громади - це перелік першочергових об’єктів, які планується реалізувати протягом наступних трьох років. Це проектний варіант, тож активна громадськість може долучатися до обговорення та напрацювання пропозицій до плану, таким чином мешканці громади мають можливість визначити важливі для розвитку  громади об’єкти , брати участь у їх реалізації та контролювати виконання запланованих завдань.