Відповідно до графіку обговорення перспективних планів розвитку територій на 2019-2021 роки, з метою розробки Програми розвитку Студенянської ОТГ, 12 грудня 2018 року  в Студенянській об’єднаній територіальній громаді відбулося громадське обговорення перспективного плану розвитку територій населених пунктів громади на 2019-2021 роки та звіт про   виконання  робіт, які  були  проведені  у  2016 – 2018  роках.

Того ж дня  в приміщенні Василівської сільської ради  відбулось позачергове засідання виконавчого комітету, на якому було обговорено перспективний план розвитку громади на 2019-2021 роки. Членами виконкому було обговорено перспективи реалізації запропонованих до розгляду об’єктів.

Зокрема, в найближчі три роки  планується переведення на використання  енергозберігаючих  технологій  в  освітленні  вулиць Шкільна, Коцюбинського, Весняна, Молодіжна; будівництво  водогону по вулицях Шкільна, Шевченка, Горянська;  проведення капітального  ремонту фельдшерського  пункту, та капітальний  ремонт великого  залу сільського  будинку  культури. А вже в 2019 році планується введення в експлуатацію Василівського дошкільного навчального закладу.