Днями у Калинівському районі розпочато процес обговорення програми регіонального розвитку Калинівщини на найближчі три роки. З цього приводу в залі Новогребельського будинку культури зібрались голова райдержадміністрації Володимир Гаврилюк, заступник голови районної ради Микола Господарець, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голова Новогребельської ОТГ, сільські голови сіл Мирне, Дружне, Котюжинці, депутати, керівники підприємств та організацій, громадськість цих територіальних громад.

«Першочергове завдання,  яке стоїть перед органами державної влади - це реалізація державної політики в оборонній сфері  та сфері захисту населення від можливих надзвичайних ситуацій.Відповідно до Указу Президента України «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України,Національної гвардії України, розпорядження голови ОДА проводились заходи по наданню шефської допомоги військовим частинам,що розташовані на території району - в/ч 1119  Арсенал ЗСУ ,в/ч 3028  Нацгвардії України та Гущинецька в/ч 1445 ЗСУ» - наголосив голова райдержадміністрації Володимир Гаврилюк, розпочинаючи звіт про проведену роботу за період 2015-2018 рр.- « З обласного бюджету для забезпечення необхідного рівня вибухопожежобезпеки 48 Арсеналу виділено 1,55 млн.грн., з місцевого бюджету  30 тис. грн»

«Успішно реалізовується реформа децентралізації. В районі створено 3 ОТГ з чисельністю населення 30 тисяч осіб.На черзі - об’єднуються Павлівська та Мізяківська сільські ради з центром с.Павлівка.В рамках реалізації проекту«Нова українська школа» з державного бюджету надано субвенцію в сумі 1,9 млн.грн на закупівлю меблів, обладнання, сучасної техніки, шкільних автобусів та додаткових матеріалів.З місцевого бюджету на проект направлено 301,4 тис.грн.Всього придбано в заклади освіти :  - 21 мультимедійних комплекси; -6 компютерних класів; - 25 ноутбуків; - 10 багатофункціональних пристроїв тощо. За період 2015-2018 років в закладах освіти  в рамках Програми енергозбереження замінено 1430 вікон та 13 дверей на енергозберігаючі  металопластикові, утеплено 15,7 тис.кв.м     фасадів шкіл, замінено покрівлю в 11 школах-11,7тис.кв.м.» - підкреслив очільник району

За дорученням Президента України Петра Порошенка кожна громада повинна визначити свої переваги і пріоритети. В районі визначено 82 першочергових об’єкти, які слугуватимуть маркерами подальшого перспективного розвитку у 2019-2021 рр. Підсумував свій виступ голова райдержадміністрації Володимир Гаврилюк.

Начальник відділу економіки райдержадміністрації Ольга Болюбаш детально інформувала по закладам освіти, медицини та культури про роботи у сфері енергозбереження за 2015-2018рр.

Заступник головного лікаря Калинівської ЦРЛ Людмила Яремчук розповіла про гарні напрацювання в медичному закладі. Зокрема: «Школа відповідального батьківства», «Лікарня доброзичлива до дитини», «Кабінет дружній до молоді».

Заступник начальника відділу освіти райдержадміністрації Оксана Блажченко довела до відома присутніх інформацію щодо проекту «Нова українська школа» в районі. А також наголосила, що гарячим харчуванням охоплено всіх дітей, створено 13 НВК.

«Лише ми самі можемо покращити життя людей в наших громадах. Яскравим прикладом цього є гарні зміни в районній лікарні, закладах культури, освіти  району» - зауважив заступник голови районної ради Микола Господарець.

Голова Новогребельської ОТГ Віталій Порхун сказав, що придбано 14 контейнерів для вивезення твердих побутових відходів для Новогребельської сільської ради та екскаватор – навантажувач.На наступний 2019 рік планується: зовнішнє облаштування будинку культури (утеплення); облаштування прилеглої території; облаштування тротуарних доріжок біля школи; спортивні майданчики біля школи; дитячі майданчики по вулиці Молодіжна.

В селі Чернятин: ремонт будинку культури; облаштування 2 дитячих майданчиків в селі; вуличні тренажери.