На виконання доручення Президента України Петра Порошенка та рішення Всеукраїнської Ради Регіонального розвитку днями під час проведення розширених засідань колегій районних державних адміністрацій за участі голів територіальних громад району відбулося обговорення перспективного плану розвитку Теплицького й Шаргородського району на 2019-2021 роки  в розрізі населених пунктів і галузей.

Голова Теплицької районної державної адміністрації Людмила Марцин на підставі поданих пропозиції від територіальних громад окреслила перспективи розвитку Теплицького району на найближчі три роки. Людмила Іванівна детально розповіла про заплановані заходи у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, благоустрою, житлово-комунального господарства та спорту.

За підсумками роботи, присутні підтримали запропоновані ініціативи щодо формування плану розвитку територіальних громад.

Відбулось перше  засідання колегії та ради регіонального розвитку Шаргородського району, утвореної розпорядженням голови районної державної адміністрації від 20 листопада 2018 року №332.

 В засіданні взяли участь голова районної державної адміністрації Катерина Кедик, голова районної ради Михайло Попов, їх заступники, голови територіальних громад району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району.

Очільниця району поінформувала присутніх про мету проведення даного зібрання та наголосила на тому що, Перспективний план розвитку на 2019-2021 роки розробляється за ініціативою  Президента та Уряду України. 

З інформацією про стан економічного та соціального розвитку району за період 2015-2018 роки та про основні заходи Перспективного плану розвитку Шаргородщини на 2019-2021 роки присутніх ознайомив начальник відділу економічного розвитку та житлово-комунального господарства райдержадміністрації, секретар ради Леонід Заграй.

Підсумовуючи засідання ради, голова районної державної адміністрації Катерина Кедик, деталізувала перспективи розвитку окремих галузей економіки району та його інфраструктури.

Також керівник району  наголосила, що обговорення Перспективного плану розвитку Шаргородщини в цілому та громад зокрема відбуватиметься на рівні кожної територіальної громади району.