Минулої п`ятниці у Красносільській територіальній громаді проведено обговорення плану перспективного розвитку на 2019-2021 роки. В обговоренні взяли участь голова райдержадміністрації Іван Стефанцов, голова районної ради Михайло Бурлака, депутати  та члени виконкому Красносільської сільської ради, мешканці села.

Сільський голова Іван Пустовіт поінформував присутніх про виконання плану соціально-економічного розвитку у 2017-2018 роках, підсумував попередньо проведену роботу із впровадження інвестиційних проектів, акцентував увагу на тому, що протягом даного періоду проводилася цілеспрямована робота на вирішення проблемних питань в усіх галузях громади.

Красносілка має позитивний досвід написання проектів та участі в обласному і районному конкурсах  розвитку територіальних громад. Так у 2017 році реалізовано проект - переможець 14 обласного конкурсу «Збережемо парк для майбутніх поколінь», проведено розчистку паркової зони, оновлено зелені насадження, встановлено лавочки, урни для сміття. Також реалізовано проект –переможець І районного конкурсу «Здорові діти – здорова нація» в рамках якого придбано парти для загальноосвітньої школи. У 2018 році Красносільська громада реалізувала  три проекти –переможці: «Красносільський сільський парк – об’єкт садово-паркового мистецтва ХІХ століття», «Чисте село - чиста країна», «Тепло в приміщенні – тепло в дитячих душах».

У Красносільській громаді визначилися із запланованими до реалізації проектами  та ініціативами на найближчі роки.  Перспективним планом розвитку громади на 2019-2021роки передбачається  провести капітальний ремонт автомобільної дороги, завершити будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини з будинком для лікаря; здійснити утеплення фасадів спортзали Красносільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. та капітальний ремонт (проїзна частина) комунальної дороги по вул. Миру; планують провести реконструкцію із запровадженням енергоощадних заходів та відновлювальних джерел енергії у дитячому садку «Ромашка» вул. Заводська.

Розгляд перспективного плану розвитку сьогодні є важливим питанням адже цей документ закладає фундамент співпраці керівництва району з громадами.

Отже, сформовано План перспективного розвитку Бершадського  району на 2019-2021 роки. Чим більше людей залучається до обговорення а згодом - і до реалізації плану, тим вищим є рівень відповідальності та згуртованості громади. Розпорядження голови Бершадської райдержадміністрації створено районну раду регіонального розвитку, яка є консультативно-дорадчим органом; її мета - сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади, здійснення реформ у сфері децентралізації, вирішення проблемних питань життєзабезпечення району.

Після обговорення було прийнято рішення про схвалення плану перспективного розвитку Красносільської громади.