Відбулось робоче засідання медичних працівників Комунального некомерційного підприємства «Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування», на якому головний лікар Лілія Брикуля поінформувала присутніх про роботу над формуванням Перспективного плану розвитку Бершадського району на 2019 – 2021роки. Цей документ є своєрідною «дорожньою картою» не лише для територіальної громади в цілому, а й для локального запровадження, як-то у медичних закладах, які також потребують певних «господарських втручань».

Найголовніше завдання для Бершадської «медрайонки» - це завершення капітального ремонту хірургічного відділення, після чого – новий крок: провести капітальний ремонт відділень анестезіології та інтенсивної терапії, клініко – діагностичної лабораторії, терапевтичного відділення. Також у планах медиків дооснащення медичною апаратурою відділень лікарні, продовження роботи над реформуванням вторинної ланки надання медичної допомоги, завершення комп’ютеризації робочих місць лікарів всіх структурних підрозділів.

Усі поставлені завдання медпрацівники Бершадської ОЛІЛ внесли до свого «локального» Плану перспективного розвитку.

В одній з нещодавно створених в області ОТГ - Шляхівській  - також відбулось обговорення перспективного плану  розвитку громади на 2019-2021 роки. В обговоренні взяли участь голова Бершадської райдержадміністрації  Іван Стефанцов, голова районної ради Михайло Бурлака, депутат Вінницької обласної ради Олег Ковбасюк. Шляхівська ОТГ утворена в 2017 році, робить перші кроки у впровадженні реформи децентралізації влади. Районна влада систематично підтримує та допомагає громаді набувати досвіду роботи.

Голова Шляхівської ОТГ Ніна Кравець   поінформувала присутніх про ті проекти, які вже реалізовані в громаді за останні два роки: це капітальний ремонт тротуарів, реконструкція спортивного майданчика, облаштування мініфутбольного поля зі штучним покриттям, проект переможець обласного конкурсу розвитку територіальних громад: «Мініфутбол для жителів громади - круглий рік». 

У 2018 році за кошти субвенції з державного бюджету зроблено капітальний ремонт  в Тирлівській загальноосвітній школі  I-II ст., де проведено заміну віконних та дверних блоків на металопластикові, капітальний ремонт приміщення Шляхівської амбулаторії ЗПСМ. Завдяки реалізації проекту – переможця обласного конкурсу розвитку територіальних громад  "Спільний крок до чистого довкілля" с. Шляхова  придбано та встановлено сміттєві баки.  Проект "В теплій шкільній оселі і життя дітей веселе" дав можливість встановити 12 вікон.

Громада ретельно працює над формування перспективного плану розвитку ОТГ і тому на найближчі три роки заплановано проведення  капітальних ремонтів закладів   культури, реконструкція частини приміщення Шляхівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. під їдальню, реконструкція котельні та встановлення модульної твердопаливної котельні, вибірковий ремонт автошляху Шляхова-Серединка-Серебрія.

Звертаючись до присутніх голова райдержадміністрації Іван Стефанцов зазначив, що формування і реалізація перспективного плану розвитку сприятиме наближенню найголовнішої мети – покращення якості життя мешканців громади. Одним із завдань поступального економічного розвитку України сьогодні є реальне  наближення влади до громадян, впровадження реформи децентралізації та передача ресурсів і повноважень до громад.