17 грудня, в актовій залі Іллінецької районно державної адміністрації зібралося чимало людей, щоб почути та обговорити перспективний план розвитку Іллінецького району на 2019-2021 роки. Серед присутніх керівники підприємств, установ, організацій району, сільські голови, старости об’єднаних територіальних громад, керівники навчальних закладів, працівники культури, лікарі, члени громадських організацій, учасники АТО (ООС), громадськість району.

Цій зустрічі передувала значна робота в територіальних громадах з визначення пріоритетів розвитку та конкретних справ, якімають бути реалізовані протягом наступних років.

Розпочав нараду голова райдержадміністрації Андрій Лисак, який коротко проаналізував зроблене за останній період та відзначив досягнення району у процесі децентралізації. «Ми маємо чим пишатися, об’єднавшись, покращуємо інфраструктуру об’єднаних громад, сприяємо розвитку бізнесу та залишаємося в числі кращих районів Вінниччини». Вінзауважив, щогромади, які не об’єдналися втратили можливості у розвитку. «Головною метою є наш подальший розвиток у наступних три роки. У кожному населенному пункті мають бути зроблені конкретні справи. Ми маємо власний ресурс і повинні скористатися державною підтримкою для реалізації наших проектів».

Перед присутніми виступила начальник відділу економічного розвитку райдержадміністрації Інна Купрій, яка представила план перспективного розвитку громад, що не об’єдналися.

Змістовною булла презентація начальника відділу стратегічного планування та інноваційного розвитку аппарату виконавчого комітету Іллінецької міської ради Тетяни Герман, яка   вразила учасників наради масштабними проектами, визначеними Іллінецькою об’єднаною територіальною громадою, а саме: будівництво системи водопостачання та системи водовідведення у північній частині міста, спорудження басейну в м.Іллінці, капітальний ремонт Іллінецького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – гімназія №2», який є опорним заклад з двома філіями, ремонти та утеплення клубних закладів, придбання техніки для коммунального господарства, облаштування туристичних маршрутів.

Цікавими є плани Дашівської об’єднаної територіальної громади, які презентував селищний голова Сергій Тітаренко. Немає населеного пункту громади, де не   планується ремонт доріг, будівництво тротуарів, встановлення системи вуличного освітлення, А серед першочергових – це будівництво водогону у с.Копіївка, капітальний ремонт дороги Дашів - Криштопівка. Тут оновлюватимуть комунальну техніку, побудують спортивний майданчик зіштучним покриттям у с.Кальник, створюють рекреаційну зону відпочинку та багатоіншого.

Пріорітетними завданнями для всього району є утеплення приміщень, заміна вікон, котлів; будівництво Борисівської та завершення ремонту Леухівської амбулаторій. У планах –придбати обладнання у центральну району лікарню та реанімобіль.

Переліки першочергових завдань, які планується реалізувати протягом наступних трьох років, зацікавили присутніх. Слухачі активно обговорювали, вносили пропозиції, уточнення.

Підсумовуючи, голова райдержадміністрації Андрій Лисак зауважив: «Такі можливості ми отримали завдяки послідовній політиці Президента України Петра Порошенка, Уряду нашої країни щодо реформування країни – децентралізації, детінізації. Громад иотримали ресурс, і тепер слово за ними. При цьому держава гарантує підтримку працьовитим, ініціативним, наполегливим, творчим».

Запропонований план для обговорення висвітлено на офіційному вебсайті райдержадміністрації, районної ради для подальшого затвердження районною радою.