З метою розробки  Перспективного плану розвитку  Болганської сільської ради  на 2019-2021роки в  Болганському Будинку культури 18 грудня 2018 року   відбулося  обговорення  проектів розвитку   громади .

Сільський голова , Віта Брайлян,  поінформувала  присутніх про соціально-економічний розвиток громади за попередні роки аби визначитись із планом розвитку  на наступний період. Розглянуто низку проектів,  серед яких головні проекти –«Завершення реконструкції (відновлення) Будинку культури по вулиці Коцюбинського,3 в селі Болган» та «Реставрація будови Червоного млина,1902 року побудови, для прокладення туристичного маршруту по Вінницькій області».

Сільський голова зазначила, що розгляд перспективного плану сьогодні є важливим завданням, адже цей документ закладає  фундамент  ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування та сприяє розвитку  громади. По закінченню обговорення було схвалено  план перспективного розвитку громади села .

Того ж дня і у Рудницькій територіальній громаді відбулося обговорення пропонованого документу за  участі працівників та членів виконавчого комітету, депутатів селищної ради, керівників та працівники підприємств, установ, організацій громади, активних жителів селища відбулися  слухання. На порядок денний  винесено обговорення проекту «Впровадження енергозберігаючих та ресурсозберігаючих технологій в ДНЗ «Ластівка» в смт Рудниця Піщанського району Вінницької області».

На початку засідання Рудницький селищний голова Володимир Шигида проінформував всіх присутніх про діяльність селищної ради за попередні 2015-2018 роки, протягом яких було  реалізовано чимало проектів як соціального, так і інфраструктурного спрямування, в тому числі, і по ДНЗ «Ластівка».  Крім того, селищний голова окреслив присутнім ініціативи, які планується впроваджувати в наступні роки.

В ході  слухань  підтримано проект «Впровадження енергозберігаючих та ресурсозберігаючих технологій в ДНЗ «Ластівка» в смт Рудниця Піщанського району Вінницької області» та включено  до Перспективного плану розвитку Рудницької селищної громади.