Днями голова Вінницької районної державної адміністрації Михайло Демченко взяв участь у громадських обговореннях Перспективного плану  розвитку  Великокрушлинецької та Ільківської  територіальних громад на 2019 -2021 роки.

До дискусії долучилися заступник голови райдержадміністрації Олег Бегус, голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько, депутат районної ради Віктор Марущак, сільські голови, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ району та місцеві підприємці.

У Великокрушлинецькій територіальній громаді за період 2015-2018 років було здійснено реконструкцію приміщення Великокрушлинецької ЗОШ І-ІІ ст.  із створенням на базі школи дитячого дошкільного закладу. Наразі тривають будівельні роботи в дитячому садочоку та харчоблоку. Вже зведено стіни та перекривають будівельники дах. З 2016 року з районного бюджету на проведення робіт в навчальному закладі  використано 715,5 тис. грн..

Обговоривши проблематику, громада визначила першочергові напрями: реконструкція приміщення Великокрушлинецької ЗОШ І-ІІ ст. Великокрушлинецький НВК:ЗОШ І-ІІ ст. –ДНЗ. Після реконструкція приміщень діти дошкільної освіти будуть забезпечені гарячим харчуванням, що перебувають в НВК; будівництво артезіанської свердловини та частини водогону; часткове перекриття даху та ремонт сценічної частини актової зали будинку культури; ремонт доріг.

До Перспективного плану Ільківки включили: завершення будівництва ЗОШ І-ІІ ступенів. Проект реалізується з 2017 року. Поданий на конкурсний відбір проектів 2019 року за кошти ДФРР. На завершення робіт необхідно 30,0 млн. грн. Впровадження даного проекту із застосуванням нових енергозберігаючих технологій дасть змогу покращити температурний режим у закладі, заощадити бюджетні кошти на опаленні. Будівництво навчального закладу дозволить створити умови для повноцінного навчання і виховання дітей; ремонт дорожнього покриття.

Після обговорення пріоритетних напрямків розвитку територіальних громад, жителям сіл начальники структурних підрозділів надали інформацію щодо змін в медичній реформі, освітній, а також роз’яснили призначення субсидій. Люди піднімали питання по медичній реформі на первинному рівні.