18 грудня відбулися обговорення Перспективного плану регіонального розвитку Літинського району на 2019-2021 рр. на засіданнях сесій Шевченківської та Журавненської територіальних громад, в яких взяла участь перший заступник голови райдержадміністрації Лариса Кримковська. 

Сільський  голова Шевченківської сільської ради Людмила Агакіна проаналізувала  основні   заходи  та  проекти,  спрямовані  на  покращення   соціально-економічного  розвитку територіальної  громади за 11 місяців   2018  року. Також відмітила, що згідно із Перспективним планом розвитку територіальної громади  та ініціативами жителів у 2019- 2021 роках заплановано здійснити капітальний ремонт сільського клубу в с. Шевченка. Наразі проведено технічну експертизу будівлі, та в наступному році буде розроблено проектно-кошторисну документацію.

Головними пріоритетами розвитку Журавненької сільської ради на 2019-2020 роки визначено  реконструкцію та ремонт сільського клубу в с. Журавне, облаштування майданчика для роздільного збирання твердих побутових відходів, поточний ремонт сільських доріг, а також ремонт автобусної зупинки. В ході засідання сесії депутатами були розглянуті  інші питання порядку денного –  це затвердження бюджету сільської ради на 2019 рік, програми соціально-економічного розвитку села та програми соціального захисту населення.