Протягом 18-19 грудня 2018 року, у Зведенівській, Хоменківській, Конатковецькій, Козлівській та Шаргородській територіальних громадах, в ході засідань виконкомів та сесій міської і сільських рад, проведено обговорення планів перспективного розвитку даних громад на 2019-2021 роки.

В обговоренні процесів соціально-економічного розвитку на місцях взяли участь: перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Щур,  окремі начальники структурних підрозділів  райдержадміністрації, депутати, члени виконкому та працівники міської, сільських рад.

В ході проведення даних засідань, голови територіальних громад ознайомили присутніх із обсягом робіт проведених в рамках виконання програм соціально-економічного розвитку даних територій  з 2015 по 2018 рік. Окремо зупинялись на реалізації інвестиційних проектів із залученням грантових коштів з державного та місцевих бюджетів.

Представники району, виступаючи, зазначали, що 20 листопада 2018 року, на виконання доручення Президента України Петра Порошенка  щодо розроблення плану перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, розпорядженням голови районної державної адміністрації №332  утворено раду регіонального розвитку Шаргородського району, перше засідання якої відбулося 14 грудня  2018 року.

Крім того, представниками територіальних громад було обговорено перспективні плани розвитку кожної громади зокрема та району вцілому.  

Учасники обговорення прийняли рішення про схвалення плану перспективного розвитку Зведенівської, Хоменківської, Конатковецької, Козлівської сільських та Шаргородської міської рад.