Цього тижня відбулося перше засідання ради регіонального розвитку Тиврівського району, яка створена на виконання Указу Президента України «Про Раду регіонального розвитку», і відповідних розпоряджень голови обласної і районної державних адміністрацій.

Як вже повідомляли раніше на прикладі Рад районів області, основними її завданнями є сприяння налагодженню ефективної взаємодії місцевих органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування щодо напрацювання новітніх підходів у сфері регіонального розвитку;вироблення узгодженої позиції щодо соціально-економічного та гуманітарного розвитку району, ефективного використання його економічного потенціалу, підвищення інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності.

«На сьогодні у всіх регіонах повинні бути розроблені, винесені на обговорення громад та прийняті чіткі плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. Проект такого  плану розвитку Тиврівсьокого  району на наступних три роки вже сформовано. Тому сьогодні ми повинні вирішити, над чим будемо працювати у 2019-2021 роках, які проекти і за допомогою яких коштів  будемо реалізовувати в першу чергу» - розпочав засідання голова РДА Віктор Бойко.

Голови територіальних громад Тиврівського краю висловили свої думки щодо проекту Плану та внесли до нього  деякі корективи. Основні складові Плану стосуються реконструкції, будівництва, капітальних та поточних ремонтів об’єктів, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів району, у всіх сферах діяльності. 

В багатьох громадах планують покращити водопостачання населення – будівництво водозабірних свердловин, реконструкція вже існуючих систем водопостачання. Також плануються масштабні ремонтні роботи в дошкільних навчальних закладах, фельдшерських пунктах та сільських будинках культури, заплановано також проведення вуличного освітлення.

Велика увага приділятиметься створенню умов для занять спортом та фізичному вихованню дітей. Зокрема, планується завершити реконструкцію спортивного майданчика ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі науки, реконструкція будівлі спортзалу Сутисківської школи-інтернату, реконструкція спортивного майданчика в НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія №2" та масштабний проект Гніванської ОТГ, вартістю майже 18 млн. грн. - будівництво спортивного корпусу по вул. Шкільна в м. Гнівань.

Підсумовуючи засідання,  Віктор Бойко наголосив на необхідності виконання даного плану, та закликав присутніх прикласти максимум зусиль для  його реалізації.