20  грудня відбулося  засідання  сесії Чернявської  сільської ради, за участі членів виконкому, депутатів  сільської ради, жителів громади на якому обговорено перспективний план розвитку територій громад.

За інформацією Чернявського сільського голови Ганни Титоренко в  період 2015-2018роки замінено  вікна  і  двері  на  енергозберігаючі  у  дитячому  садку "Барвінок", у  спортзалі  Чернявської  ЗОШ  I-III ступенів, в приміщенні  ФАПу  та  сільської  ради. Здійснено встановлення вуличного  освітлення  протяжністю  2 км і проведено  реконструкцію  пам`ятника  загиблим  воїнам.

Відповідно до стратегії розвитку   територіальної громади в перспективі на 2019-2021 роки передбачено придбання та встановлення твердопаливного котла в дошкільному навчальному закладі; проведення капітального ремонту котельні в в ЗОШ I-III ст. с. Чернявка; встановлення вуличного освітлення протяжністю 5 км.;  поточний ремонт доріг комунальної власності протяжністю 1 км.

Цього ж дня в селі Човновиця, за участі голови районної Ради Галини Лошак, відбулося засідання сесії сільської ради на якій окрім основних питань   підбито підсумки роботи за 2015-2018 роки та обговорено перспективний план розвитку    територіальної громади до 2021 року.

Сільський голова Ганна Сокур наголосила у своєму звіті на тому, що громада  посідає одне із перших місць серед громад району щодо ремонту та облаштування сільських доріг. Із місцевого бюджету було виділено 650 тис.грн. на дорожні роботи вулиць Шкільна, Вільшана, Зелена, Садова, Шевченка у Човновиці та Липова і вулиця до кладовища у Закриниччі. Проведено освітлення вулиць, протяжністю 1,5 км. Відремонтовано пам’ятник загиблим у Другій світовій війні, що у Закриниччі.

Відповідно до затвердженої стратегії на період 2019 - 2021 років сільською радою плануються наступні перспективні заходи: поточний ремонт доріг комунальної власності; ремонт Будинку культури;  внутрішній  ремонт ФП.