19 грудня на засіданні виконавчого комітету Горбівецької сільської ради проведено обговорення плану перспективного розвитку на 2019-2021 роки, що нині впроваджується в усіх територіальних громадах в рамках реформи децентралізації. В обговоренні взяли участь голова райдержадміністрації Ярослав Чернега, депутати  та члени виконкому сільської ради.

В  територіальній громаді в найближчі роки  заплановано здійснити  будівництво водогону у с. Горбівці для підведення води до 25-ти домогосподарств села. Проект для будівництва водогону  буде розроблено в наступному році.

В ході засідання виконкому голова сільської ради Леонід Теклюк  також детально охарактеризував інші питання життєдіяльності громади,  коротко розповів про заплановані заходи з розвитку на перспективу: це - придбання контейнерів для роздільного збирання твердих побутових відходів, ремонт установ соціальної сфери та доріг місцевого значення

Таке ж обговорення відбулось 20 грудня на черговому засіданні сесії Громадської територіальної громади, в якому взяла участь перший заступник голови райдержадміністрації Лариса Кримковська, депутати сільської ради та члени  виконавчого  комітету.

Голова сільської ради Анатолій Король  детально  окреслив   основні завдання  Перспективного  плану  розвитку територіальної громади на  2019 – 2021  роки. Головним пріоритетом розвитку Громадської сільської ради було визначено капітальний ремонт сільського клубу в с. Громадське для забезпечення дозвілля жителів села.

Лариса Кримковська наголосила, що нинішнє обговорення відбувається на виконання доручення Президента України, який на засіданні Ради регіонального розвитку озвучив завдання щодо створення Перспективного плану розвитку територій на 2019-2021 року, реалізація якого створює принципово нові можливості громадам.

Також під час засідання сесії були розглянуті питання щодо виконання бюджету за 11 місяців 2018 року та затвердження  бюджету сільської ради на 2019 рік, соціально-економічного розвитку територіальної громади, соціального захисту населення  і благоустрою населених пунктів Громадської сільської ради.