Днями у Барському районі відбулися сесії Балківської, Гармаківської, Ходацької, Мигалівецької та Каришківської сільських рад, де одним з питань порядку денного було обговорення та затвердження Плану перспективного розвитку їхніх територіальних громад на період 2019-2021 років.

Окреслюючи основні пріоритети розвитку підвідомчих територій на 2019-2021 роки, депутати передусім прагнули, аби в переліку першочергових завдань були проекти, реалізація яких дозволить розв’язати низку актуальних для громад питань.

Зокрема, у перспективному плані Балківської територіальної громади передбачено капітальний ремонт дахів Балківського навчально-виховного комплексу «ДНЗ-ЗОШ І-ІІ ст.» та Окладнянської ЗОШ-саду І ст., будівництво водогонів у селах Балки, Окладне, Чемериси-Барські, Йосипівці, капітальний ремонт доріг у селах Окладне та Чемериси-Барські, будівництво футбольного поля зі штучним покриттям в Балківському НВК "ДНЗ-ЗОШ І-ІІ ст.".

У планах Гармаківської сільської ради на наступні три роки – капітально відремонтувати дах місцевої загальноосвітньої школи І-ІІ ст. та перекрити дах у дошкільному навчальному закладі, провести поточний ремонт дорожнього покриття низки вулиць у с.Гармаки.

У Ходацькій територіальній громаді запланували реконструкцію водогону в с.Лугове та мережі вуличного освітлення у с.Бригидівка.

План перспективного розвитку Мигалівецької громади передбачає проведення в с.Мигалівці реконструкції мережі вуличного освітлення, капітального ремонту даху місцевого навчально-виховного комплексу «ДНЗ-ЗОШ І-ІІ ст.» та  поточного ремонту будинку культури, а також поточного ремонту автодороги від цього села до с.Козарівка.

У Каришківській сільській раді планують провести у загальноосвітній школі І-ІІІ ст. с.Каришкова заміну вікон, реконструкцію систем опалення та водопостачання, а також завершити у селах Каришків і Грабівці облаштування майданчиків під контейнери для роздільного збору ТПВ та організувати централізоване вивезення сміття.