Днями під час засідання ради регіонального розвитку  Бершадського району відбулося  обговорення Перспективного плану розвитку територіальних громад району на 2019-2021 роки. Як зазначив голова райдержадміністрації Іван Стефанцов:  «Проект плану розроблено на виконання доручення Президента України та сформовано за пропозиціями голів територіальних громад, керівників галузей освіти, культури, медицини, економічного та агропромислового розвитку. Обговорення плану під час засідань виконавчих комітетів, сесій рад відбулось уже в 17 територіальних громадах, і триватиме надалі. Чим більше людей залучається до обговорення а згодом до реалізації плану, тим вищим є рівень відповідальності та згуртованості громади

З інформацією щодо представлення Перспективного плану розвитку територій Бершадського району на 2019-2021 виступив Сергій  Корнелюк – заступник начальника управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації. До Плану перспективного розвитку Бершадського району на 2019-2020 роки увійшли 80 різноманітних проектів, в т.ч. 10 – від Шляхівської та Джулинської  ОТГ. Із загальної кількості, в сфері освіти заплановано реалізувати 24 проекти, для розвитку інфраструктури – 18, в сфері культурі і спорту – 15, в сфері охорони здоров’я – 11 та 2 екологічних проекти. Загальна вартість їх складає   113 млн. грн. в т.ч.: інфраструктура – 38,7 млн. грн, освіта – 22,3 млн., охорона здоров’я – 18,6 млн., культура і спорт – 18,4 млн., екологія – 15 млн..

В перспективному плані розвитку інфраструктури, зокрема планується провести вибірковий капітальний ремонт 32 км  доріг, будівництво 8 км водогонів, ремонт 2 систем водовідведення з доріг.   В сфері освіти заплановано будівництво нової спортивної зали та сучасного спортивного майданчика з штучним покриттям, капітальні ремонти в 13 школах, впровадження енергоефективних заходів у 5-ти ДНЗ.   В сфері охорони здоров’я передбачається будівництво нової сучасної амбулаторії, капітальний ремонт 2-х сільських амбулаторій, капітальні ремонти в терапевтичному відділенні, відділенні анестезіології та інтенсивної терапії, хірургічному відділенні, діагностичній лабораторії та в стаціонарному відділенні ОЛІЛ.  

В сфері розвитку культури та спорту заплановано капітальні ремонти 8-ми будинків культури, реконструкція міського парку та площі Героїв України, капітальний ремонт фізкультурно-оздоровчої студії та реконструкція сільського стадіону.  Екологічні проекти включають в себе будівництво сміттє-сортувальної станції та реконструкція каналізаційно-очисних споруд міста.

Після  детального обговорення план перспективного розвитку району схвалений членами ради регіонального розвитку.