У  Кожухівській та Багринивецькій сільських радах обговорили перспективний план розвитку територій на 2019-2021 роки Окреслюючи основні пріоритети розвитку території на 2019-2021 роки, члени виконкому Кожухівської сільради обговорили нагальні питання життєдіяльності громади. Головним об’єктом Перспективного плану визначено капітальний ремонт будівлі дошкільного навчального закладу «Сонечко» в с. Кожухів для створення належних умов виховання та комфортного перебування малюків. Проектно-кошторисна документація для реалізації даного об’єкта вже розроблена, наразі вже розпочато реконструкцію опалювальної системи. На наступний рік заплановано встановлення  баків для роздільного збирання твердих побутових відходів.

Голова райдержадміністрації Ярослав Чернега, звертаючись до присутніх, наголосив, що нинішнє обговорення відбувається на виконання доручення Президента України, який на засіданні Ради регіонального розвитку озвучив завдання щодо створення Перспективного плану розвитку територій на 2019-2021 року, реалізація якого надасть принципово нові можливості громадам. Одним із завдань поступального економічного розвитку України є наближення влади до громадян, впровадження реформи децентралізації та передача ресурсів і повноважень до громад.

У Багриновецькій сільській раді обговорили перспективний план розвитку територій на 2019-2021 роки засіданні сесії Багриновецької сільської ради, в якій також взяв участь голова райдержадміністрації Ярослав Чернега.

Очільниця Багриновецької сільської ради Наталя Назаренко  проаналізувала  основні   заходи  та  проекти,  спрямовані  на  покращення   соціально-економічного  розвитку територіальної  громади за 11 місяців   2018  року. Також зазначила, що згідно із Перспективним планом розвитку  Багриновецької територіальної громади   у 2019 році заплановано будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Центральна, 52 а. Метою проекту є забезпечення жителів села якісною первинною медико-санітарною допомогою, у тому числі невідкладною медичною допомогою та забезпечення реалізації права пацієнтів вибрати лікаря, що надає медичну допомогу.

Багриновецька амбулаторія загальної практики сімейної медицини буде відокремленим структурним підрозділом КНП «Літинський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги».

Наразі розроблено проектно-кошторисну документацію, проведено публічні електронні закупівлі на виконання будівельних робіт через систему ProZorro,  в результаті чого  укладено договір з переможцем процедури закупівлі. Даний проект планується реалізувати протягом 2019 року. Фінансування об’єкту здійснюватиметься за кошти державного та районного бюджетів.