Поташнянська територіальна громада під час чергового засідання сесії сільської ради долучилася до публічного обговорення перспективного плану розвитку Бершадщини, в якому взяли участь голова Бершадської райдержадміністрації Іван Стефанцов, голова районної ради Михайло Бурлака, депутати   та члени  виконкомусільської ради.

Сільський голова Олег Тупиця поінформував про реалізовані за останні роки проекти, звернув увагу присутніх на те, що щорічно приймається програма соціально-економічного розвитку громади.  У 2017- 2018 роках за рахунок  субвенції з державного бюджету частково здійснено капітальний ремонт загальноосвітньої школи(замінено частину вікон та одні двері).  Реалізовано проекти   14 і 15 обласних конкурсів «Теплі класи - запорука здоров'я, успішності дітей та ефективна система енерго та ресурсозбереження»: демонтовано та встановлено вікна в загальноосвітній школі. За рахунок 15 обласного конкурсу реалізовано проект «Посади дерево - створи парк для відпочинку»:  встановлено лавочки, сміттєві урни, проведено освітлення та озеленення парку.

  До перспективного плану розвитку  Поташнянської територіальної громади на 2019-2020 роки включено будівництво дороги, що сполучатиме с.Поташня  та лісницький шлях в напрямку до районного центру, протяжністю 3 км.

У Маньківській територіальній громаді  відбулося обговорення Перспективного плану розвитку на 2019-2021 роки. У розширеному засіданні виконавчого комітету взяли участь заступник начальника  управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації Сергій Корнелюк, депутат районної ради Сергій Савченко, депутати сільської ради, члени  виконкому.   

  Сільський голова Григорій Вербецький поінформував присутніх про реалізовані проекти розвитку громади протягом 2017-2018 років. За рахунок субвенцій з державного бюджету та обласних конкурсів зроблено капітальний ремонт покрівлі, здійснено будівництво модульної котельні у Маньківській загальноосвітній школі; впроваджено енергозберігаючі технології та на 99 % замінено вікна у Крушинівській загальноосвітній школі; встановлено дитячий майданчик в дошкільному навчальному закладі «Пролісок» села Крушинівка. За рахунок місцевого бюджету до села Крушинівка проведено водогін, протяжністю 21 км.

Відповідно до Перспективного плану розвитку Маньківської  територіальної громади заплановано провести  заходи по утепленню сільського клубу села Крушинівка, капітальний ремонт (проїзна частина) комунальної дороги в селі Маньківка.

Як зазначив  на засіданні ради регіонального розвитку Бершадщини голова райдержадміністрації Іван Стефанцов сьогодні перед районною  владою багато завдань, які потребують розвязання.  У кожному населеному пункті району є над чим працювати. Реалізація плану перспективного розвитку має принести відчутні зміни та  якнайбільшу користь для суспільства  і для кожної окремої людини.

Депутати сільської ради, члени виконавчого комітету за результатами  публічного обговорення  прийняли  рішення  щодо  схвалення    плану  перспективного розвитку громади.