Наприкінці минулого тижня  начальник управління соціальної та молодіжної політики Бершадської райдержадміністрації Людмила Гаврилишина взяла участь у черговому засіданні  виконавчого комітету Серединської сільської ради, де було обговорено План перспективного розвитку громади на 2019 – 2021 роки.

Сільський голова Микола  Хараїм поінформував присутніх про реалізовані проекти розвитку громади протягом 2017-2018 років:  впроваджено енергозберігаючі технології по заміні вікон «Дружні громади за тепло в Серединській школі»; огороджено два кладовища; встановлено металопластикові вікна у сільській бібліотеці.

Відповідно до Перспективного плану розвитку Серединської  територіальної громади на 2019 – 2021 роки заплановано: провести вибірковий ремонт автошляху Шляхова – Серединка – Серебрія загальною протяжністю 11 км; реконструкцію меморіалу слави; облагородження зони відпочинку по вул. Миколайчука.

Підсумовуючи обговорення Перспективного плану, члени виконкому дійшли спільного висновку,  що для реалізації запланованого необхідна співпраця усіх гілок влади, депутатського корпусу, місцевих аграрників та громадськості.

Тими ж днями під час засідання виконавчого комітету Сумівської сільської ради відбулося обговорення Плану перспективного розвитку території на 2019 – 2021 роки. У засіданні взяв участь заступник начальника  управління агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації Сергій Корнелюк.

Сільський голова Тетяна Дзюбенко поінформувала присутніх про реалізовані за 2017-2018 роки проекти: зокрема, за рахунок участі у І районному конкурсі, придбано спортивний інвентар для спортивно – культурного центру дозвілля, реалізовано проект – переможець «Теплі класи – запорука ефективного освітнього процесу» по заміні вікон у Сумівській загальноосвітній школі, за рахунок коштів сільської ради для учнів школи відкрито аграрний клас, започатковано роздільний збір сміття.

Що ж стосується 2019 – 2021 років, то, відповідно до Перспективного плану розвитку Сумівської  територіальної громади заплановано облаштування багатофункціональної зони відпочинку з елементами інклюзії, а також озеленення та благоустрій території по вулиці Центральній, 5.

Проаналізувавши проекти, депутати сільської ради запропонували додати до перспективного плану ремонт та встановлення котла у сільському будинку культури, реставрацію пам’ятнику бойової слави, ремонт приміщення сільського будинку культури. Усі ці питання будуть послідовно вирішуватись.

За результатами  обговорення  прийнято  рішення  щодо  схвалення   даного плану  перспективного розвитку  громади.