Наприкінці тижня у Голодьківській сільській раді відбулося розширене засідання виконкому. Було підбито підсумки роботи за останні три роки та обговорено перспективний план розвитку території на 2019-2021 роки.

Участь у засіданні взяли голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, члени виконкому, активні місцеві жителі.

Було, зокрема, зазначено, що саме завдяки участі в 2016-2018 роках в обласних та районних конкурсах вирішено чимало вагомих питань життєдіяльності громади. Так, в обласному  конкурсі розвитку територіальних громад переміг проект «Зусилля об’єднали - техніку придбали» на придбання трактора.

В районному конкурсі розвитку територіальних громад перемогли проекти «Благоустрій кладовищ в с.Голодьки» - огорожа; «Освітлення- безпека громади» - вуличне освітлення в с.Стара Гута по вулиці Шевченка; «Красиве село – хороші дороги» - підсипання дороги в с.Голодьки по вулиці Колісника.

Враховуючи підсумки 2015-2018 років серед головних пріоритетів  соціально-економічного та культурного розвитку території Голодьківської сільської ради в 2019-2021  роках є :

  • поточний ремонт дороги в селі Голодьки по вулицях Подільська,   Миру, Чапаєва, Кармелюка, Польова.
  • в селі Стара Гута по вулицях Шевченка та Гагаріна.
  • продовжити роботу по освітленню вулиць у вечірній час в населених пунктах сільської ради, а саме:
  • в селі Голодьки - вулиця Миру, вулиця Колісника, вулиця Кармелюка, в  селі Стара Гута–    вулиця Гагаріна
  • встановити дитячу площадку в с.Голодьки
  • упорядкувати територію пам’ятників та могили загиблих воїнів на території сіл сільської ради.
  • продовжити поточний ремонт Голодьківського сільського клубу.
  • побудувати водогін в селі Голодьки.
  • організація захисних лісосмуг, озеленення територій господарств, торгівельних закладів;
  • озеленення вулиць села, висадка дерев, кущів, газонів та квітників;

Як зазначив сільський голова Сергій Остапенко, питання поліпшення життєдіяльності громади вирішуватимуться  перш за все, виходячи з інтересів територіальної громади та її жителів, завдяки ініціативності та активної участі  кожного члена виконкому, кожного депутата сільської ради та й кожного громадянина.

У Пустовійтівській сільській раді також відбулося розширене засідання виконкому сільської раді. Участь в якому також взяла голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, члени виконкому сільської ради, активні жителі громади. Було підбито підсумки роботи за останні  три роки та обговорено перспективний план розвитку.

В 2016 році в с.Пустовійти був встановлений меморіал воїнам другої світової війни, ігровий майданчик біля Пустовійтівського дитячого садка «Світанок» завдяки - перемозі в першому районному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. В  2017 році такий же дитячий майданчик за кошти місцевого бюджету був встановлений в с.Чернятинці.

Протягом 2016-2017 років проведено вуличне освітлення в селах Пустовійти та Зозулинці. В 2018 році був написаний проект на третій районний конкурс розвитку територіальних громад «Вуличне освітлення – не розкіш, а життєва необхідність» задля проведення освітлення в Чернятинцях, роботи заплановані на 2019 рік.  

Протягом 2017 року було побудовано новий водогін у селах Пустовійти та Зозулинці, протяжністю 16 км. – відтепер то жителі сіл мають можливість пити чисту,

Майже завершено капітальний ремонт спортивно-глядацької зали в Пустовійтівському сільському клубі. Проведено ямковий ремонт доріг у с. Пустовійти – 1,9 км.,у с.Зозулинці – 1 км.

У наступні роки заплановано встановити вуличне освітлення в с.Чернятинці та в с.Зозулинцях по вулицях Набережна та  Миру; провести капітальний ремонт фойє в Пустовійтівському сільському клубі, замінити вікна в сільському клубі с.Пустовійти на метало-пластикові.

Також заплановано здійснити ямковий ремонт вулиць Бондарівка, Шкільна, Центральна в с.Чернятинці та капітальний ремонт пам’ятника воїнам Другої світової війни. Закупити та встановити ігровий майданчик в с.Зозулинцях.

У Сальницькій сільській раді також відбулося розширене засідання виконкому. Участь у засіданні взяли перший заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Павло Горбатюк, заступник керівника апарату Хмільницької районної державної адміністрації Олена Грицишина, члени виконкому, активні жителі громади.

Сільський голова Леонід Мар’євич проінформував про проведену роботу за 2016-2018 роки та запропонував для обговорення перспективи розвитку Сальницької територіальної громади на 2019-2021 роки.

Було зазначено, що в 2017 році частину приміщень Сальницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів було перебудовано під дошкільний навчальний заклад. Тож Сальницьку загальноосвітню школу було реорганізовано в навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» с.Сальниця.

Значимою подією 2017 року є видавництво книги про історію села Сальниця «Зернини пам′яті людської», ініціатором і співавтором видання якої є голова сільської організації ветеранів України Олексій Ісаченко.

В 2018 році Сальницька сільська рада стала переможцем конкурсу проектів районної бібліотеки для дорослих «Інтернет без меж: спілкуємося, об′єднуємося заради збереження історико-культурної спадщини та духовності».  Завдяки цьому сільська бібліотека отримала принтер та ноутбук. Впродовж  2016-2017 років сільська рада стала переможцем багатьох проектів й програм, що дозволило реалізувати низку вагомих соціально – культурних й побутових проектів.

В 2018 році сільська рада стала переможцем в обласному та районному конкурсах розвитку територіальних громад з проектами:

- в районному конкурсі -  з проектом «Поточний ремонт дороги по вулиці Гузенка та провулку Братів Павленків с.Сальниця».

- в обласному конкурсі «Капітальний ремонт частини фасаду Будинку культури по вулиці Соборній, 36 села Сальниця».

З метою забезпечення жителів територіальної громади якісною питною водою в 2016 році побудовано 4,5 км водогону в селі Гнатівка.

В 2017 році побудовано 2 водогони в селі Сальниця та інших прилеглих територіальних громадах.

Як бачимо, спільними зусиллями можна зробити все для покращення життєдіяльності територіальної громади.

Відповідно до  затвердженого Плану Перспективного розвитку району та Стратегії села на період 2019-2021 роки сільською радою заплановано наступні заходи:

  • завершення поточного ремонту дороги по вулиці Миру села Гнатівка;
  • ремонт дороги по вулиці Нагірна села Сальниця;
  • закінчення поточного ремонту дороги по вулиці Гузенка, провулку Братів Павленків села Сальниця за умови дофінансування даного проекту з районного бюджету;
  • закінчення ремонту частини фасаду Будинку культури с.Сальниця при умові дофінансування проекту з районного бюджету;
  • будівництво огорожі навколо парку і кладовища села Сальниця;
  • освітлення вулиць Тімірязєва, Європейська, Сонячна с.Сальниця та вулиці Миру с.Гнатівка;
  • будівництво дитячого ігрового майданчика в селі Сальниця.