На виконання доручення Президента України Петра Порошенка та відповідно до розпорядження голови Вінницької райдержадміністрації «Про раду регіонального розвитку Вінницького району», у Стадницькій, Якушинецькій, Мізяківсько-Хутірській та Пултівецькій територіальних громадах відбулось обговорення Перспективного плану розвитку територіальних громад на 2019-2021 роки.

До обговорення долучилисязаступникголови райдержадміністрації Олег Бегус, голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ району та місцеві підприємці.

Голова райдержадміністрації Михайло Демченко зазначив: «Завдяки злагодженій роботі Уряду, при підтримці Президента України, порозуміння і єдності усіх гілок влади, спільній командній роботі  в країні впроваджується ряд ключових реформ, зокрема реформа децентралізації, освіти, медицини.. Наші люди заслуговують на достойне життя. Я переконаний, що ми впевнено рухаємось вперед, при цьому дотримуємося демократичних принципів».

Начальник управління економіки райдержадміністрації Ольга Скорбач зосередила увагу на тому, що потрібно включати до Перспективного плану об’єкти будівництва соціальної сфери, інфраструктури, осучаснення промисловості та агропромислового комплексу.

За 4 роки до Стадницької територіальної громадиз районного бюджету на проведення робіт використано 3061,6 тис. грн., з державного - 896,0 тис. грн. Обговоривши проблематику до Перспективного плану внесли капітальний ремонт сільського будинку культури (перекриття даху, ремонт актової зали та укріплення фундаментів), капітальний ремонт будівлі "Стадницької ЗОШ І-ІІІ ступенів" із заміною покрівлі та утепленням фасадів, реконструкція ДНЗ «Журавлик»,ремонт доріг та вуличне освітлення.

В Якушинецькій територіальній громаді за три роки з районного бюджету на проведення робіт в закладах соціальної сфери використано 1799,8 тис. грн., державної субвенції на соціально-економічний розвиток 3599,0 тис. грн. У 2018 році виділено державну субвенцію на соціально-економічний розвиток в сумі 10,968 млн.грн., в тому числі на реконструкцію дитячого садочка “Золота рибка” 10,0 млн. грн.

Після обговорення до Перспективного плану включили капітальний ремонт даху та фасадів Якушинецької СЗШ І-ІІІ ст.;будівництво школи І-ІІІ ступенів с.Зарванці; реконструкція очисних споруд с.Зарванці; реконструкція дороги обласного значення Ксаверівка-Некрасово-Горбанівка.

Голова райдержадміністрації Михайло Демченко зауважив,  що Якушинецька ОТГ є прикладом успішного впровадження реформи децентралізації. Зазначив, що будівництво Зарванецької школи - це проект не одного року, але поступово, при підтримці ДФРР та регіональних програм, при залученні коштів з різних джерел фінансування школа буде збудована. Реформа децентралізації наближається до завершення, формування ОТГ базується на методиці формування спроможних територіальних громад. Неспроможні територіальні громади будуть приєднані до спроможних, в тому числі - до Якушинецької ОТГ (в 2019 році – Некрасово, Дашківці Тиврівського району).

В с.Мізяківські Хутори за 4 роки  з районного бюджету на проведення робіт на об’єктах соціальної сфери  використано 2643,446 тис. грн., з державного бюджету на розвиток інфраструктури – 3589,1 тис. грн. До Перспективного плану внесли утеплення шкіл в с. Мізяківські Хутори і Переорки; вуличне освітлення сіл Мізяківські Хутори, Переорки, Тютюнники; завершення водогону в с.Тютюнники; капітальний ремонт клубу в с. Переорки; ремонт доріг.

За 4 роки  до Пултівецької територіальної громади з районного бюджету на проведення робіт на об’єктах соціальної сфери та  на розвиток інфраструктури використано 3830,1 тис. грн., з державного бюджету проводилися роботи по капітальному ремонту клубу с. Махнівка – 1374,9 тис. грн. До Перспективного плану внесли заміна системи опалення в Пултівецькій школі; капітальний ремонт будівлі ДНЗ "Сонечко" с.Пултівці, нове будівництво водозабірних свердловин с.Махнівка; вуличне освітлення в с.Пултівці, Махнівка, Лисянка; ремонт доріг.

«Переконаний, для кожного 2018 рік, був непростим, сповненим надіями і тривогами, напруженою працею, але й водночас ознаменувався звершеннями, особистими перемогами, – зауважив керівник району. – Усі ми живемо в історичний період і є свідками подій, які увійдуть в новітню історію нашої держави. Зі створенням незалежної церкви та отриманням Томосу про Автокефалію Православної Церкви увесь український народ об’єднався духовно, адже саме у єдності наша сила. Для усіх українців це не просто календарний рік, а продовження боротьби за нашу свободу, незалежність, за наше право жити гідно у власній країні.І крок за кроком ми відбудуємо нашу державу», - наголосив Михайло Демченко.