Голова районної державної адміністрації Михайло Демченко взяв участь у громадських обговореннях Перспективного плану  розвитку Малокрушлинецької, Вінницько-Хутірської та Вороновицької територіальних громад на 2019 -2021 роки.

Він зазначив, що на завершальному етапі триває обговорення карти пріоритетів соціально-економічного розвитку сіл. Після обговорення буде розроблений Перспективний план розвитку Вінницького району на 2019-2021 роки, який включатиме зміни в розвитку інфраструктури, в галузях освіти, медицини, культури, спорту, тощо.

До обговорення долучилися заступник голови райдержадміністрації Олег Бегус, депутати обласних, районних рад, сільські голови, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ району та місцеві підприємці.

За 4 роки до Малокрушлинецької територіальної громади з районного бюджету на проведення робіт на об’єктах соціальної сфери та на розвиток інфраструктури використано 1939,9 тис. грн. До Перспективного плану громада вирішила внести - добудову Малокрушлинецької СЗШ І-ІІІ ст., капремонт автомобільної дороги С-02-03-22 Стадниця-Малі Крушлинці-Гуменне, капітальний ремонт ФАПу.

У Вінницько-Хутірській територіальній громаді з державного бюджету на капітальний ремонт амбулаторії було виділено 1561,3 тис. грн. та на реконструкцію покрівлі з влаштування скатного даху виділено – 1850,0 тис.грн. Обговоривши проблематику до Перспективного плану внесли - реконструкцію покрівлі з влаштуванням скатного даху будівлі та утеплення фасадів Вінницько-Хутірського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ та будівництво ДНЗ.

У Вороновицькій територіальній громади з районного бюджету на проведення робіт на об’єктах соціальної сфери  використано 4900 тис. грн., з державного бюджету на розвиток інфраструктури – 1085,8 тис. грн., обласного – 600,0 тис. грн. До Перспективного плану внесено: «Нове будівництво - мережі каналізації у ОТГ смт.Вороновиця" (територія населеного пункту смт.Вороновиця, с.Комарів); будівництво очисних споруд  по вул.Молодіжна смт.Вороновиця; капітальний ремонт Вороновицької ЗОШ №1.

Голова адміністрації Михайло Демченко зазначив, що урядом за підтримки Президента проводиться ряд ключових реформ, зокрема реформа децентралізації, яку буде завершено до 2020 року, і Вороновицька ОТГ є прикладом успішного її впровадження.

«Формування ОТГ базується на методиці формування спроможних територіальних громад. Процес об’єднання є неминучим і наближається до завершення. Після завершення реформи децентралізації, будуть більші фінансові можливості для громад, кошти залишатимуться в сільському бюджеті, разом з тим і зросте ефективність їх раціонального використання, - зауважив керівник району. В кожному населеному пункті є ряд проблемних питань, які потрібно спільно вирішувати, реформи, які проводяться в державі запозичені із кращих світових та європейських стандартів, і вони потребують сприйняття і моральної підтримки для успішного впровадження», - наголосив Михайло Демченко.