На запрошення активу Слободищенської сільської ради керівники району взяли участь в обговоренні плану перспективного розвитку громади. Просторий  кабінет української мови, де проходило обговорення, ледь поміщав людей. Серед присутніх депутати районної ради Іван Попик, Олександр Бойко, депутати сільської ради, вчителі, вихователі дитячого садочка.

Сільський голова Лариса Коваленко розпочала зібрання та коротко ознайомила з планами перпективного розвитку села. Серед завдань, які ставить перед собою громада на 2019 рік –   капітальний ремонт мереж вуличного освітлення з використанням енергоефективних технологій по вулицях Сонячній, Ф.Бондаренка, Бузкова, Очеретна, Набережна, 1-го та 9-го Травня, Дружби; поточний ремонт сільського клубу. На 2020 рік -  капітальний ремонт ДНЗ «Сонечко», будівництво пішохідного тротуару по вул. Центральна.

Цікавою для присутніх була інформація голови районної державної адміністрації Андрій Лисака про розвиток району в умовах децентралізації, про зміни у мережі галузей медицини, освіти, культури.

У своєму виступі керівник району акцентував увагу на позитивному розвитку господарства району впродовж останніх 4 років. Він зазначив, що параметри виробництва у промисловості і сільському господарстві зросли у рази. Ведеться робота з пошуку нових ринків збуту продукції, проводиться модернізація виробництва, будуються очисні споруди ТОВ «Люстдорф». Більш як втричі зросла вартість паю, зросла заробітна плата як в промисловості, так і в сільському господарстві.

У 2018 році в районі, в об’єднаних територіальних громадах, збудовано сіттєсортувальну станцію, сонячну електростанцію, проведено ремонт доріг Іллінці-Немирові, Торків-Леухи. Громадами, що об’єдналися  заасфальтовано 18 км доріг – це реально успіх.

Впродовж останніх 3-ох років у районі вже стала звичною заміна дахів, утеплення  ЗОШ та ДНЗ.

Голова райдержадміністрації подякував сільській громаді за підтримку діяльності школи, ФАПу. Не залишалися осторонь проблем села депутати районної ради О.Бойко  за підтримки якого проведено ремонт спортивного залу  місцевої школи. За підтримки І.Попика, який  постійно сприяє розвитку села,  завершено реконструкцію внутрішнього туалету школи.

Під час зустрічі обговорено хід реалізації медичної та освітньої реформ та перспективи децентралізаційних процесів, зокрема, завершення об’єднання громад  в межах перспективного плану.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Лариса Бурдельна  роз’яснила   про порядок призначення субсидій населенню у 2019 році, а саме про порядок переходу до монетизації субсидій.

План перспективного розвитку громади прийнято одностайно.