Віповідно до плану діяльності ради регіонального розвитку Липовецького району Зозівської територіальної громади відбулося обговорення перспективного плану розвитку Зозівської, Вербівської, Славнянської, Зозівківської територіальних громад.

В обговоренні перспективного плану розвитку взяли участь голова районної ради Юрій Науменко, керівник апарату райдержадміністрації Олександр Скоцький, депутати сільських рад, сільські голови сіл, жителі громад.

На початку зустрічі Юрій Науменко довів присутнім інформацію про основні завдання органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо розвитку і розбудови місцевої інфраструктури, закладів соціально-культурної сфери, забезпечення екологічної рівноваги та подальшого розвитку сільських територій на період до 2021 року.

 Зозівський сільський голова Олександр Мельничук доповів про проведену роботу органами місцевого самоврядування с. Зозів за 2018 рік та озвучив планування перспектив на майбутнє, а саме - завершення вуличного освітлення, роботи з енергозбереження у ДНЗ,  роботи щодо ремонту у місцевій ЗОШ, будівництво стадіону та придбання спортивного інвентарю, ремонт доріг місцевого значення, упорядкування місць тимчасового зберігання ТПВ, завершення ремонту у місцевому будинку культури та продовження робіт з забезпечення населення питною водою, подальші заходи щодо утримання закладів охорони здоров’я.

Про перспективи розвитку громад також доповіли Петро Дишлов, Микола Фальштинський, Ярослав Кліщук – голови Вербівської, Славнянської та Зозівківської громад. Зокрема:

  • по громаді с. Вербівка: про соціально-економічну ситуацію на підвідомчій території, надання субвенцій бюджетам вищих рівнів для виконання повноважень у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та соціального забезпечення, благоустрій населеного пункту, ремонт у СБК, про проведену роботу щодо об’єднання громади із с. Зозів. Про ключові завдання перспективного плану розвитку громади на 3 роки: завершення будівництва вуличного освітлення, будівництво контейнерних майданчиків для централізованого збору ТПВ, ремонти доріг місцевого значення, облаштування тренажерної зали, виготовлення генерального плану та грошової оцінки земель.
  • по громаді с. Славна: про наявну інфраструктуру об’єктів соціально-культурної сфери та підприємств реального сектора економіки, благоустрій території, ремонт доріг місцевого значення, благоустрій кладовища, надання субвенцій бюджетам вищих рівнів для виконання повноважень у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та соціального забезпечення; про участь у конкурсах розвитку громад та позитивний досвід, набутий у ході реалізації проектів різного спрямування, співпраця із місцевими товаровиробниками. Про ключові завдання перспективного плану розвитку громади на 3 роки: монтажні роботи з вуличного освітлення, будівництво мереж з водопостачання у с. Ганівка, сортування твердих побутових відходів, участь у конкурсі ДФРР у 2019 році.
  • по громаді с. Зозівка: про демографічну ситуацію, про стан та утримання закладів соціально-культурної сфери, про співпрацю із підприємствами реального сектору економіки, про доходи місцевого бюджету, про освітлення вулиць, надання субвенцій бюджетам вищих рівнів для виконання повноважень у сфері освіти, охорони здоров’я, соціального захисту та соціального забезпечення, стан місцевої інфраструктури. Про ключові завдання перспективного плану розвитку громади на 3 роки: роздільне збирання ТПВ, будівництво котельні для ДНЗ, капітальний ремонт сільської бібліотеки, придбання інвентарю для СБК, капітальний ремонт покрівлі ДНЗ.

В обговоренні взяли участь: працівник АЗПСМ – про необхідність проведення поточного ремонту та про допомогу, надану ТОВ «Сімекс-Агро», приватний підприємець – про необхідність збільшення кількості дошок для оголошень у с. Зозів, про доїзд до місцевого сміттєзвалища.

Підбив підсумки обговорення Юрій Науменко. Навів позитивний досвід тих громад, які завершили процес об’єднання. Про результати реформ у країнах Західної Європи, про можливості місцевих громад у розбудові власної інфраструктури та соціально-гуманітарної сфери.