Відповідно до графіку проведення загальних зборів громадян за основним місцем проживання, 06 лютого  в селі Животівка пройшли загальні збори громадян за місцем проживання. У зборах взяли участь голова райдержадміністрації Олег Чугункін, заступник  голови райдержадміністрації Людмила Волощук, начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Іллінецького об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Світлана Мовчан, жителі села.

Збори традиційно розпочалися зі звіту сільського голови Володимира Бабенка, який проінформував присутніх про соціально-економічний стан у минулому році та окреслив плани роботи на 2019-2021 роки.  За словами Володимира Васильовича, основним, над чим працював сільський актив протягом року – це ремонт вуличних доріг,  проведення благоустрою, облаштування автобусної зупинки, встановлення вуличного освітлення тощо.

Серед головних пріоритетних завдань, над якими працюватимуть  органи місцевого самоврядування протягом 2019 – 2021 років буде проведення поточного ремонту Будинку культури, утеплення дитячого садочку, ремонт доріг комунальної власності тощо.

У своєму звіті сільський голова подякував за співпрацю та надання  фінансової і матеріальної підтримки орендарям  ТОВ «Агробуд» смт Оратів, ДП «Біріт Надія» с.Животівка та ФГ «Салій» смт Оратів.

Голова райдержадміністрації Олег Чугункін  обговорив   з жителями громади  хід реалізації медичної та освітньої реформи, а також перспективи децентралізаційних процесів, зокрема, завершення об’єднання громад  в межах перспективного плану, а також зупинився на обговоренні Перспективного плану розвитку громад «У Перспективний план розвитку  територій Оратівського району на 2019 – 2021 роки включено більше 60 проектів на загальну суму більше 120 млн.грн. Всі проекти та заходи, які включені до Перспективного плану  обговорюються  в кожній територіальній громаді. Люди повинні відчути себе безпосередніми учасниками  цих процесів, які спрямовані на вирішення соціально-культурних проблем територій»,- наголосив Олег Павлович.

Заступник голови райдержадміністрації Людмила Волощук надала роз’яснення  присутнім  про порядок призначення субсидій населенню у 2019 році, а саме про порядок переходу до монетизації субсидій.

Начальник відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Іллінецького об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Світлана Мовчан інформувала населення про переваги надання послуг через веб-портал Пенсійного фонду України.