Про перший Київський саміт перших леді та джентльменів розповіла Перша Леді України Олена Зеленська під час виступу на презентації заходів до Дня Незалежності.
«23 серпня, напередодні святкування 30-річчя нашої незалежності, у Києві відбудеться перший Київський саміт перших леді та джентльменів. Що ми маємо на увазі, коли називаємо його «м’яка сила в новій реальності»? Що таке нова реальність? Нова реальність, або як її ще називають – нова нормальність, – це саме ті умови, в яких світ існує зараз, світ, який переживає коронавірусну кризу», - зазначила Зеленська.
Вона наголосила, що це часи, коли старі інструменти та методи припиняють працювати, а нові ще не знайдені.
«Ми всі свідки створення нової глобальної системи координат і ми маємо навчитися в ній існувати. Що ж таке м’яка сила або дипломатія м’якої сили? Коли ми кажемо «сила», то в першу чергу на думку спадає слово «влада». Але дипломатія м’якої сили це зовсім не про політичну владу або економічний вплив. Це про культурний діалог та гуманітарний вплив. Це про голос громадських діячів на найвищому рівні, адже перші леді та джентльмени – це і є, в першу чергу, громадські діячі. І варто створити можливості для того, щоб зібрати ці сильні голоси в одному місці і створити таку платформу, яка може об’єднати та підсилити ці голоси. Так виникла ідея створення саміту перших леді та джентльменів», - розповіла Перша Леді.