«Серед подій, про які ще не згадували: концерт, який відбудеться 22 серпня на Михайлівській площі, це великий концерт також, але він буде присвячений конкретній темі – нашій спадщині. Тут будуть і хори, і велика кількість обладнання, яке дозволить відобразити нашу спадщину у вигляді шедеврів українського бароко, класичної музики, сучасних композиторів», - розповів Ткаченко.
Він повідомив, що керувати цієї подією буде загальносвітова зірка – Оксана Линів, диригент.
«Це великий симфонічний оркестр, два хори, 8 солістів, 5 музичних гуртів, 30 т сценічних конструкцій, великий LED-екран і до цього концерту також долучаться у вигляді колаборацій українські зірки: Alina Pash, Юлія Саніна, Джамала і Святослав Вакарчук», - розповів міністр.
Крім цієї події, 20-21 серпня відбудеться український фестиваль народних промислів Etnika.
«Він відбудеться на площі біля історичного музею. Ми свідомо звертаємося до нашої спадщини у вигляді народних художніх промислів не тільки тому, що вони передають традиції, але й тому, що нам важливо зберегти їх в подальшому, підняти їхню капіталізацію. Там будуть конкретні намети, локації з майстрами, виробами та фотозонами окремої тематики: гончарство, малярство, ковальство, писанкарство, художня виставка тощо», - повідомив Ткаченко.