«Національна Легенда» – це щорічне шанування лауреатів за значний внесок в українську культуру та спорт. Як я вже казав, за 30 років незалежності цей проект ініційовано та проводиться вперше. Для нагородження лауреатів ми обрали, на нашу думку, один з найбільш відповідних залів, що з одного боку нагадує про державність нагороди, а з іншого дає можливість провести церемонію у досить невимушеній атмосфері», - повідомив режисер.
За його словами, було вирішено використовувати саме залу Маріїнського палацу для вручення нагород, а внутрішній двір палацу – для церемонії вшанування.
«Прибуваючи до самого палацу, лауреати «Національної легенди» потрапляють в білий зал, де вони отримають нагороду від Президента України. Це буде неформальна церемонія та спілкування, після чого вони разом перейдуть у внутрішній дворик палацу, де на честь «національних легенд» відбудеться спеціально створений концерт, що буде складений з найбільш відомих творів лауреатів. Вже по праву ці твори можна називати класичними, кожен у своєму напрямку. Близько 300 гостей, серед яких буде запрошено відомих митців, науковців, художників, музикантів, політиків, громадських діячів стануть свідками спеціальної програми чествування «Національної легенди», - повідомив Неклева.