Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський на презентації заходів до Дня Незалежності України.
«З метою забезпечення і координації безпеки МВС на базі Національної поліції розгорне міжвідомчий ситуаційний центр, який в режимі 24/7 буде забезпечувати координацію основних наших органів – ДПСУ, Нацполіції, ДСНС, ДМСУ та Національної гвардії», - розповів Монастирський.
За його словами, МВС налагодило контакти з усіма правоохоронними та розвідувальними органами для того, щоб свято було безпечним.
«Ми мобілізуємо всі зусилля для того, щоб можна було реагувати на будь-які події, які можуть виникнути в ці дні. З 16 серпня по всій Україні будуть нести чергування понад 2 тис. нарядів поліції. Лише в Києві на дні святкування будуть задіяні понад 10 тис. поліцейських та нацгвардійців, які будуть забезпечувати безпеку», - повідомив міністр.
З 21 серпня, за його словами, всі сили і засоби МВС будуть переведені на посилений режим роботи.
«З метою нейтралізації можливих ризиків і загроз під час відзначення річниці незалежності будуть задіяні підрозділи швидкого реагування, вибухотехніки, кінологи, додаткові оперативно-слідчі групи. Щоб не допустити дестабілізації оперативної обстановки ми проведемо оперативно-профілактичні заходи, які будуть налаштовані на запобігання незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин», - підкреслив Монастирський.