Наприкінці минулого року українська поліція разом з Європейським поліцейським управлінням Europol викрила міжнародну банду, яка вербувала українців для морського перевезення нелегальних мігрантів з Південно-Західної Азії до Європи. За кожного «проданого» бандитам українця вербувальники отримували до трьох тисяч доларів.
Це – лише один із прикладів того, як Україна спільно з Європейським Союзом бореться з міжнародною організованою злочинністю.
Мета інформаційної кампанії #EUкраїна, яка проходить з ініціативи Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, за підтримки
European Union in Ukraine
Association4U – показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах і змінюють на краще українців. Роблять його комфортнішим. Заможнішим. І безпечнішим.
Національна поліція України поступово реформується, взаємодіє з Європолом на стратегічному та оперативному рівнях, позбувається «радянщини» і вчиться працювати за європейськими стандартами. Заради того, щоб українці отримали такий же високий рівень безпеки, як у країнах ЄС і довіряли своїм правоохоронним органам.
Попереду багато роботи, щоб викорінити злочинність, яка руйнує долі й життя людей: торгівлю людьми та дитячу порнографію, незаконний обіг наркотиків і зброї, фінансові махінації та кіберзлочини.
Але в цій боротьбі ми не самі. Ми ведемо її разом з нашими європейськими колегами. Євросоюз + Україна, 27+1.
Це – євроінтеграція!
Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут: ?https://association4u.in.ua/