Вчора на позачерговому засіданні Уряду за ініціативи Президента України прийняте рішення щодо встановлення доплат до пенсій родинам військовослужбовців, загиблих під час участі в АТО/ООС, про що поінформувало Міністерство соціальної політики України. Про це повідомила заступниця голови ОДА Наталя Заболотна.
За її словами, Головне управління ПФУ у Вінницькій області негайно розпочало аналіз пенсійних справ членів родин військовослужбовців загиблих у АТО /ООС для того щоб вже в серпні забезпечити нарахування державної адресної допомоги.
"Допомога виплачуватиметься членам родини, які втратили годувальника і розмір пенсії яких не досягає 7800 гривень. Доплата буде як різниця між існуючим розміром і 7800. Точну суму буде відомо після перерахунку, бо власний розмір у кожного свій. У разі, якщо пенсія призначається на двох і більше членів сімей, адресна допомога до пенсії встановлюється у сумі, що не досягає до 6100 гривень на кожного із зазначених членів сім’ї у межах максимального розміру пенсії. Це буде постійна, а не разова виплата", - наголосила Наталя Заболотна.
Варто зазначити, що на сьогодні у Вінницькій області сім’ям 240 загиблих (померлих) під час проведення антитерористичної операції військовослужбовців встановлено статус «Члена сім’ї загиблого» та видано 406 посвідчень і 86 довідок неповнолітнім дітям про право на пільги, які надаються відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».