16 квітня, в приміщенні облдержадміністрації, відбулась робоча нарада з питань надання послуг суб’єктами природних монополій із газо- та водопостачання підприємницьким структурам.

Засідання відбулось під головуванням очільника Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія та за участю директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимира Мережка, директора Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Сергія Волкова, директора Департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Віталія Погосяна, голови правління ПАТ «Вінницягаз» Олександра Кривака, директора КП «Вінницяоблводоканал» Олександра Чернятинського, голови ГО «Спілка підприємців «СТІНА» Олександра Печаліна, керівників вінницьких мереж роздрібної торгівлі та членівРади підприємців при ОДА.

В ході зустрічі сторони обговорили питання укладання господарських договорів між суб’єктами природних монополій і суб’єктами господарської діяльності, в тому числі ціноутворення плати за водопостачання. Крім того, присутні торкнулись теми вартості договору технічного обслуговування газових мереж, зокрема її економічної обґрунтованості, та підстав від’єднання від мереж. Не меншу зацікавленість викликало питання необхідності встановлення електронних газових лічильників та їх атестації.

За результатами зустрічі, голова облдержадміністрації доручив створити робочу групу по врегулюванню питаньціноутворення на послуги водопостачання, а також провести робочу зустріч безпосередньо з головою правління ПАТ «Вінницягаз» Олександром Криваком.