Голова Верховної Ради України А.Парубій повідомив деталі порядку денного, який пропонується на цей пленарний тиждень і який було розроблено у минулий четвер на нараді з керівниками фракцій і груп Парламенту.

А.Парубій зазначив, що перший пленарний день, вівторок, буде присвячений великою мірою розгляду питань, пов’язаних із «проблематикою чорнобильців»; він також повідомив, що було проаналізовано усі законопроекти, які знаходяться у Парламенті і які стосуються цієї теми.

«Пропонується, щоби першим питанням на розгляд ми поставили проект Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», після цього плануємо до розгляду блок питань з ядерної політики та ядерної безпеки, які теж безпосередньо стосуються Чорнобильського реактору – це п’ять питань», - поінформував А.Парубій і додав,  що також у порядку денному вівторка є питання екологічної політики, «і  в цьому екологічному блоці є два закони, які теж стосуються чорнобильської проблематики».

У середу, за словами Голови Парламенту, окрім традиційних питань ратифікації, планується почати розгляд законопроектів з економічної політики, які мають значну кількість правок, аби мати можливість в четвер «вийти на голосування».

У четвер до розгляду пропонуються блок питань аграрної політики і блок питань інтелектуальної власності. «Ключовий і базовий закон, який стосується інтелектуальної власності, ще не має рішення Комітету, але я сподіваюсь, що воно буде прийнято до четверга», - сказав А.Парубій. «Я також сподіваюсь на консультації і голови профільного Комітету, і нашого експертного середовища, оскільки Закон про інтелектуальну власність має важливе значення для України і наших міжнародних зобов’язань, зокрема, для двосторонніх відносин зі Сполученими Штатами Америки», - сказав Голова Верховної Ради.