У рамках виїзної колегії облдержадміністрації, керівник ОДА Валерій Коровій спільно з очільниками райдержадміністрацій Вінниччини, головою обласної Ради Анатолієм Олійником та народним депутатом України Миколою Кучером оглянув реконструйовані площі у центрі селища.

Очільник регіону відвідав Фонтанну площу, де ще кілька років тому розміщувався пам’ятник Леніну. У 2015 році майдан було осучаснено, а на заміну радянському постаменту збудовано фонтан з динамічною світловою підсвіткою. На площі облаштовано килимові газони з системою автоматичного поливу, встановлено точку доступу до безкоштовного Wi-Fi. Загальна вартість робіт склала 2,5 млн. грн., основна частина з яких профінансована селищним бюджетом. Свою підтримку надали також місцеві меценати.

Ще одним улюбленим місцем відпочинку для мешканців Тростянця стала оновлена Центральна площа із прилеглою парковою зоною. Комплекс робіт з реконструкції цієї території розпочався у 2016 році.

За першим етапом здійснено будівництво каскадного водограю біля музичної школи, облаштування газонів вздовж алеї до районного будинку культури, впорядкування тротуарною плиткою площі, встановлення нової автобусної зупинки та паркувальних місць, облаштування декоративного зовнішнього освітлення, а також проведено гідротехнічні заходи з водопониження та влаштування відео-нагляду й точки доступу до безкоштовного Wi-Fi.

Другий же етап, реалізація якого триває нині, включає в себе будівництво літньої сцени «амфітеатру», човнової станції та пірсу, облаштування декоративної водойми, а також будівництво багатовидового спортивного майданчику з покращеним спеціалізованим покриттям, спортивно-тренажерного - для воркауту та важкої атлетики, а також дитячого ігрового  майданчику.

Загалом на реалізацію цього проекту передбачено близько 2,2 млн. гривень субвенції з державного бюджету, а також  співфінансування у сумі 100 тис. гривень з районного бюджету.

Що ж стосується паркової зони, то вже торік її урочисто відкрито після реконструкції, а на проведення робіт було залучено як кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, так і ресурс державного й селищного бюджетів.

«Ось це і є результат децентралізації, - підкреслив голова облдержадміністрації Валерій Коровій. – Якщо раніше, щоб зробити 100 м водогону, треба було їхати за погодженням в Міністерство, то зараз ці повноваження передали на місця. І в цьому контексті варто подякувати Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману. Що ж стосується саме Тростянця, то тут найціннішим є те, що ініціатором змін виступає місцевий голова, і його підтримує громада».