21 квітня найбільший у Європі та найвидовищніший у світі фонтан Roshen  розпочав сезон роботи у 2018 році. Цього року урочиста програма відкриття «Віримо в  Україну!» проходила під гаслом «Єднаймося заради перемоги!». Почесними гостями на цьогорічному відкритті стала перша леді України, дружина Президента Порошенка – Марина Порошенко  народний депутат України  Олексій Порошенко, а також голова облдержадміністрації  Валерій Коровій, голова  обласної Ради Анатолій Олійник та секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський. Участь у відкритті  цьогорічного сезону також взяли військові, які захищали Україну від російської агресії на Донбасі, а зараз  проходять медичну реабілітацію  у Вінницькому клінічному  військово-медичному центрі  Центрального регіону та родини воїнів АТО. Також  учасники гала-концерту ІІ Міжнародного пісенного  фестивалю-конкурсу «Золотий птах» для дітей та молоді з особливими освітніми потребами. Прийшли на  церемонію й десятки тисяч вінничан та гостей міста.

Звертаючись до вінничан та гостей міста, які завітали на урочисту програму відкриття 8 сезону фонтану «Roshen», Марина Порошенко зазначила, що головне для України – не зупинятися на досягнутому, завжди лишатися єдиною нацією, яка рухається вперед. «Адже в єдності народжується сила, яку ми маємо спрямовувати на добрі справи в ім’я людей, в ім’я України. Віра і єдність допомагали українському народу вистояти і не зламатися під час важких випробувань. І сьогодні я щиро дякую кожному з вас за наше спільне прагнення будувати нову європейську країну. Бо тільки разом ми можемо творити великі зміни. Адже наша спільна мета – єдина, сильна та успішна держава», - наголосила дружина Президента.

Вітаючи усіх глядачів Валерій Коровій  у своєму виступі згадав про вибухи на військовому арсеналі під Калинівкою: «Ті, хто влаштував ці вибухи – думали, що таким чином нас залякають, що продемонструють нашу неспроможність. Але їм це не вдалося! Ми змогли це подолати і у нашій Вінниччині подолаємо все завдяки роботі всіх і кожного!». Також керівник області зазначив, що сьогоднішні дні будуть вписані на сторінках історії, тож нащадки оцінюватимуть всі наші справи. “Кожного з нас сьогодні об’єднує прагнення, щоб наша країна була успішною, щоб наші діти були успішними. Країна змінилась, і ми змінились й прагнемо зробити все для того, щоб пишатись власною країною. Важливо, щоб ми вірили у власну спроможність, робили добрі справи”, - зауважив керівник області.

Голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник переконаний, що таке свято, це можливість бути разом. “Ми з вами єдиний народ - народ, який прагне свободи, народ, який прагне жити у вільній, демократичній, сильній державі Україні”, - сказав він та закликав подякувати військовим за їх подвиг задля збереження кордонів нашої країни.

Вітаючи вінниччан та гостей міста секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський нагадав, що Вінниця вчетверте визнана найкомфортнішим містом для життя в Україні. “Це заслуга кожного з вас, це заслуга усієї команди, яка працює в міській раді”, - зазначив він.

Народний депутат України Олексій Порошенко у своєму виступі зазначив: “Крок за кроком ми рухаємося у напрямку своєї мети – побудови європейської держави Україна. Ніхто і ніщо не зупинять нас на цьому шляху. Наша єдність і солідарність – запорука наших перемог”, також народний депутат України говорив про інновації та креативну молодь, як головний рушій поступу міста та країни.

У ході урочистої церемонії  присутні познайомилися  з українцями, які власним прикладом  показують позитивні зміни в Україні,  а це ветерани АТО, які повернулися з фронту, започаткували власну справу і вона стала успішною; молоді науковці, досягнення яких визнані світом; переможці міжнародних фестивалів, які прославляють Україну в світі; діячі кіноіндустрії, які продемонстрували  прорив українського кіно за кількістю та якістю фільмів, популярних  серед  великої аудиторії глядачів; українські спортсмени – переможці Олімпіади і паралімпійці, які  продемонстрували нескореність  духу і силу волі; українські співаки та групи, виступи яких  на  передовій піднімають бойовий дух українських воїнів.

Концертна програма вечора була представлена найкращими хітами українського рок-гурту «БезОбмежень», поп-рок гурту «Антитіла» та українським музичним гуртом «The Hardkiss».

Кульмінацією вечора став запуск світло-музичного фонтану ROSHEN з українською  музичною програмою «Хвилі рідної душі».

Довідка. Світло-музичний фонтанний комплекс Roshen розпочав роботу 4 вересня 2011 року. Розташований він в руслі річки Південний Буг, в районі острова Кемпа. За  сукупністю характеристик водограй є найбільшим в Європі та входить до десятки найбільш видовищних  фонтанів світу і є єдиним у світі із системою занурення  під воду на зиму. Фонтан має  розліт струменів по довжин і140 метрів  і висоту струменя понад 65 м. Він нараховує вісім програм тривалістю  більше 20 хвилин та 8 коротких тривалістю 5-6 хвилин. Для деяких програм спеціально створювалась оригінальна музика. Ініціатором створення у Вінниці  світло-музичного фонтану є Петро Порошенко.