Поточний рік має всі підстави стати роком успіху України, і сьогодні потрібно рухатися далі – шляхом змін та реформ, шляхом капітального ремонту країни та відновлення соціальної справедливості. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу у Верховній Раді.

«Давайте працювати так, аби в 2019 році нам було не соромно дивитися в очі людям, - сказав Прем’єр-міністр. - Як би нас не розділяли прапори, коли важко – ми об’єднуємося і приймаємо потрібні рішення. Цього року ми маємо залучати інвестиції, відновлювати село, продовжувати децентралізацію, нарощувати видобуток газу, будувати нові кілометри доріг. 2018 рік має всі підстави буди успішним. Пропоную йти далі».

Глава Уряду наголосив, що діючий Кабінет Міністрів, який працює вже два роки, зрушив з місця багато питань, які є вкрай чутливими для людей. «Ми почали відновлювати соціальну справедливість зміною пенсійної системи. Ми почали змінювати систему освіти. Відкрили можливості для побудови нової системи охорони здоров’я. Ми почали відновлювати країну і робити її капітальний ремонт, - сказав Володимир Гройсман. - Два роки були непростими і складними. Але ми вистояли. Ми пройшли певний історичний етап, який можна назвати антикризовим. Зараз нам потрібен швидкий економічний ріст, нові робочі місця, сильна Україна, яка може відстоювати інтереси і відновлювати територіальну цілісність».

На думку Прем’єр-міністра, сьогодні перед Україною стоїть вибір – рухатися далі або відкотитися назад через популізм та політичні суперечки. «До чергових виборів – півтора роки. І ми можемо усунути ризики дестабілізації ситуації в країні, - зазначив Глава Уряду. - Проблем у нас не стало менше. Велика проблема – борги. Не ми їх брали, але саме наш обов’язок не перекладати тягар на плечі українців, а наповнювати бюджет. Люди мають відчувати, що в кишенях стало більше грошей і за них можна купити більше… Ми маємо приймати рішення, аби Україна стала успішною. Ми почали будувати дороги, формувати енергетичну незалежність. Ми знаємо, що потрібно зробити, аби досягти успіху. Це потребує подальшої консолідації».

Володимир Гройсман подякував парламентарям за розуміння і бажання підтримати важливі кроки щодо змін у державі. «І також хочу подякувати звичайним громадянам. Я щиро дякую за терпіння, мудрість, за поради, за намагання зробити Україну успішною. Моє серце й розум разом із суспільством», - підкреслив Глава Уряду.